blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

La Nit de Sant Joan

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

El 24 de juny se celebra Sant Joan, una de les festivitats més populars a casa nostra. La vigília, és a dir, la nit del dia 23, els barris de les ciutats i les places dels pobles de gairebé tot el país, s’omplen de grans fogueres per celebrar la festa del solstici d’estiu. Des de ShBarcelona t’expliquem tot el que has de saber sobre aquesta festivitat tradicional, i com se celebra la Nit de Sant Joan a Barcelona.

Article relacionat: On celebrar la revetlla de Sant Joan

La festivitat de Sant Joan

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Sant Joan, una de les moltes festes tradicionals que celebrem a Catalunya, és una festa d’origen pagà, i el seu ritual principal, la foguera, té el significat de “donar més força al sol”, ja que des d’aquest moment, el sol es va fent més feble (els dies s’aniran fent més curts). Simbòlicament, el foc té una funció purificadora per a aquell que el contempla, ja que les flames tenen moltes propietats màgiques i incideixen plenament a la salut del poble, segons conta la llegenda. Però la Nit de Sant Joan o Nit del Foc encara té més propietats màgiques, ja que les herbes són més efectives i benèfiques, les plantes creixen amb major esplendor i passen tota classe de coses sorprenents. La llegenda ens diu que les bruixes surten dels seus amagatalls, i amb bruixots i druides fan festes en què elaboren pocions, beuratges i encanteris. A Barcelona se celebra la Revetlla de Sant Joan, en la qual és habitual celebrar reunions familiars o participar en les moltes festes populars al carrer (a tots els barris n’hi ha) al voltant d’una foguera, o als locals que preparen menús i espectacles especials per aquesta data. La nit s’omple de llum, color i so gràcies als focs artificials, petards i coets que es llencen sense descans cap a un cel màgic i misteriós.

Article relacionat: Viu Sant Joan a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: calafellvalo via VisualHunt

Sens dubte, les platges de la ciutat seran, com cada any, el lloc triat per molts per celebrar la revetlla i poder complir el ritual de veure clarejar la nit més curta de l’any des de la sorra, donant la benvinguda a l’estiu. A totes les taules ocupa un lloc destacat un plat típic de la pastisseria catalana, la coca de Sant Joan. Les preferides són la de brioix amb fruites i pinyons, la de pasta fullada amb llardons, i la de pinyons farcida de crema, encara que també en trobaràs moltes variacions, amb cabell d’àngel, xocolata, nata, etc. També s’acostuma a acompanyar aquests dolços amb una copa de cava, tot brindant pel Sant Joan, i gaudint d’una de les nits més màgiques de l’any, Sigui com sigui, tant els dolços com el cava tenen cabuda en una nit plena de misteri i hedonisme. En definitiva, la nit del 23 de Juny Barcelona no dorm. I tu, què faràs? Des de ShBarcelona esperem que no deixis escapar la màgia del foc i la festa.

I tu, què faràs per a la Nit de Sant Joan? Explican’s la teva experiència als comentaris!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari