blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Costums i tradicions catalanes

La Setmana Santa a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La Setmana Santa és una festivitat que s’espera amb ganes després de molts dies sense vacances. El Nadal ha quedat ja molt enrere i a tots ens agrada desconnectar abans que arribin les vacances d’estiu, per a les que queda encara molt de temps. La Setmana Santa és la setmana en què es commemora la mort i la posterior resurrecció de Jesús de Natzaret. Aquesta festa és una de les més arrelades a Espanya, degut en gran mesura a la tradició cristiana que caracteritza el folklore espanyol. Avui, des de ShBarcelona us parlem de com se celebra la Setmana Santa a Barcelona i en general a Catalunya.

Article relacionat: Calendari de festius 2019

Gaudeix de la Setmana Santa a Catalunya

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La Setmana Santa és una festa tradicionalment molt seguida per moltes persones. L’única diferència que caracteritza la Setmana Santa a Catalunya és que, a diferència d’altres zones d’Espanya, el Dijous Sant no és festiu i sí que ho és el Dilluns de Pasqua. En aquest dia és tradicional, és quan els padrins dels nens els visitin i els hi porten la mona de pasqua, que en general és un pastís de pa de pessic decorat amb ous de pasqua, però que ha anat evolucionant fins a esdevenir memorables figures de personatges il·lustres, tant del món infantil com esportiu o cultural. Aquestes figures es fabriquen amb xocolata, i els nens gaudeixen d’una deliciosa figura dels seus personatges favorits. Per la resta, la Setmana Santa a Catalunya està plena de processons i representacions teatrals sobre la passió de Crist o la seva resurrecció. Aquestes dates estan destinades a ser una època de recolliment i reflexió, la senya d’identitat és una solemnitat fora del comú. Les processons espanyoles s’han convertit en un al·licient cultural per a molts dels turistes, i no és per menys, ja que el sentiment i la posada en escena provoquen que una gran emoció, encara que no siguis creient. A Catalunya, les processons més representatives tenen lloc a l’Hospitalet de Llobregat, població limítrof amb Barcelona, ​​amb una de les processons més multitudinàries de la comunitat.

Article relacionat: Tradicions espanyoles a Catalunya

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Aquest dia també surt el pas de Jesús Natzarè, realitzat en orfebreria i banyat en plata, amb un pes proper als 2.000 kg i transportat a coll per uns 48 portants. A la Ciutat Comtal, per la seva banda, concretament a Ciutat Vella, també és tradició que s’organitzin diferents processons que són seguides per una multitud de devots barcelonins bastant ampla. Una de les processons més antigues de Catalunya té lloc a Badalona, ​​ciutat annexa a la capital catalana pel costat del riu Besòs. A més, la Passió d’Esparreguera és molt coneguda per la magnífica posada en escena representant la passió de Crist. Els actors amateurs solen ser habitants del municipi. A la localitat de Súria, per la seva banda, és normal que grups de joves vagin cantant de casa en casa cançons populars que parlen sobre la resurrecció de Jesús a canvi d’ous de pasqua o de diners. Tortosa, Girona, Lleida i Tarragona són altres de les ciutats en què les processons que se celebren són també rellevants. Sens dubte, la Setmana Santa és l’època en la qual el folklore i la cultura cristiana tenen més rellevància en molts punts de la geografia catalana.

Quin és el teu esdeveniment preferit de la Setmana Santa a Catalunya?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari