blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina del món

Menjar cargols a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

Des de ShBarcelona habitualment et recomanem els millors restaurants de la Ciutat Comtal. Avui volem anar una mica més enllà i recomanar-te bons restaurants on menjar cargols a Barcelona, un plat odiat per molts i estimat per altres al mateix temps. Aquestes cinc propostes ben segur que et sorprendran amb les millors receptes de cargols. Si encara no n’has provat, anima’t!

Article relacionat: Top 5 de restaurants de cuina catalana

Menjar cargols

menjar cargols a Barcelona

Imatge via Pixabay

Des de temps molt llunyans, els cargols es crien per al consum; per tant, aquest menjar no és una nova tendència, però si que és veritat que el consum d’aquest mol·lusc ha experimentat una demanda creixent durant els últims anys i ara ocupa una posició destacada a la nostra gastronomia.

Es tracta d’un aliment ideal, de fàcil digestió, sa i que ofereix unes propietats nutritives atípiques: és una carn pobra en grasses, aporta poques calories (de 60 a 80 per 100 gr.), proteïnes i substàncies minerals (magnesi, potassi, sodi calci i ferro). Si encara no els has degustat, prova a menjar cargols a Barcelona!

Restaurants de Barcelona que preparen cargols

El lloc per excel·lència -així ho indica el seu nom- per a degustar aquest menjar és el restaurant Los Caracoles. Fundat en ple segle XIX, és un dels menjadors amb més solera de la ciutat comtal. Situat al carrer Escudellers 14, pot semblar un restaurant una mica car, però val la pena que el visitis, tant pels seus deliciosos cargols, com per la història que allà s’hi respira.

Similar és l’oferta que ens ofereix el restaurant El Pebrot i el Petit Cargol. Com el seu propi nom també indica, les receptes amb cargols són l’especialitat d’aquest restaurant que us espera al carrer Alcolea 18. Destaquen els cuinats “a la llauna” i a “l’estil pagès”, tot i que és recomanable que no t’oblidis de provar altres receptes i altres plats de la seva fantàstica carta.

Article relacionat: 7 llocs de moda per fer l’aperitiu.

menjar cargols a Barcelona

Imatge via Pixabay

A Can Soteras hem descobert un altre restaurant on menjar cargols a Barcelona i, a més, té molta història que data del 1917. Aquí, el que preval és la bona matèria prima de la regió i les receptes, que amb el pas dels anys, han estat transferides de generació en generació. Situat a l’Avinguda Diagonal 327, avui és part d’un gran grup de restauració i és un dels més famosos restaurants on menjar cargols a Barcelona. Té la particularitat que els preparen gairebé a gust del consumidor, tant si els desitja més o menys picants, amb salses o “a la llauna”.

Al carrer Comte d’Urgell 266, us espera una gran sorpresa si el que voleu són uns cargols diferents amb els quals sorprendre a la vostra família, companys de feina o amics. Allà s’hi troba Dolceta 2, un restaurant especialitzat en menjar lleidatà que, a més d’altres menjars, presenta uns particulars cargols “a la gourmanda”, que són totalment recomanables.

*Imatge de JaulaDeArdilla via VisualHunt

Has provat cargols en altres restaurants de Barcelona? Ens recomanes algún altre?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari