blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els millors restaurants

Les millors braves de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

Segur que com a visitant o com a habitant de Barcelona has sentit parlar d’una de les tapes espanyoles més famoses ,les braves. Però no en tots els bars i restaurants en els que serveixen aquesta tapa ho fan amb la màxima atenció al seu gust, fregit i qualitat del producte. En algunes ocasions es limiten a fregir unes patates congelades i les serveixen amb una salsa barreja de Ketchup i una mica més, sense tenir molt respecte per la recepta tradicional. Des de ShBarcelona us volem suggerir alguns llocs on podreu degustar les millors patates braves de Barcelona amb la seva preparació més deliciosa i autèntica.

Article relacionat: Els 5 millors bars de tapes de la Barceloneta

Què són les patates braves?

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de quikelopez via VisualHunt

Les braves són la tapa estrella a la majoría d’aperitius, i s’ha convertit en un plat indispensable en la nostre gastronomía.La recepta tradicional per preparar unes bones patates braves dicta que aquestes han de ser tallades a daus irregulars d’uns 3 centímetres aproximadament, fregir-se amb oli de qualitat i acompanyar-les amb la salsa brava per remullar. Aquesta ha d’estar feta a base de tomàquet, pebre vermell (en algunes ocasions i perquè piqui), allioli (sobretot en la recepta catalana) o maionesa. Segons la meva experiència, és millor que no piqui massa perquè sino no podràs notar gaire la resta de sabors, tot i que si t’apassiona el picant, sigues creatiu i fes-la al teu gust.

Les millors braves de Barcelona

Si li preguntes a qualsevol barceloní quin és el bar més conegut per servir les millors tapes així com les millors patates braves de Barcelona, segurament et dirà que és el  Bar Tomàs (Carrer Major de Sarrià, 49). Potser aquest llegendari lloc del barri de Sarrià viu una mica del mite, però la major part d’aquest mite ve avalat per la qualitat dels les seves patates braves amb la seva famosa salsa secreta. Un bar tradicional de tota la vida. Per contra, a El Bar (Carrer Calàbria, 118), a diferència de la majoria, no amaga la recepta de la salsa brava que serveixen al costat de les patates: una picada de xoriço, sofregit de tomàquet amb Xile rostit i maionesa casolana. No t’ho pensis i ves a conèixer aquest lloc tradicional amb un toc innovador i creatiu. La Fàbrica Moritz (Ronda de Sant Antoni, 39-41) és una altra opció per tastar les millors patates braves de Barcelona. Es tracta d’un bar-restaurant que s’ha guanyat de sobres la seva fama a través d’un menú, una immillorable atenció al client i una millor estratègia de màrqueting. Doncs bé, les seves patates braves estan a l’altura i has provar-les!

Article relacionat: 7 llocs de moda per fer l’aperitiu.

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via VisualHunt

Per altra banda, la Bodega Monumental (Carrer Creu Coberta, 87) no és un lloc desconegut per gairebé tots els habitants del barri de Sants, tot i que es troba fora dels habituals circuits turístics. Serveixen tapes “de tota la vida” però amb un toc innovador que et sorprendrà. Igual que les seves patates braves, amb una deliciosa salsa al punt. I acabem les nostres recomanacions per menjar les millors patates braves de Barcelona amb Elsa y Fred (Carrer del Rec Comtal, 11) un local de cuina creativa al cor del Born que acompanya les seves patates braves amb un suau allioli fet amb all rostit, un toc de salsa brava i una mica de pebre negre. Encara que l’atenció al client no és excel·lent, aquesta tapa mereix una visita!

*Imatge destacada de framboise via VisualHunt

Coneixes altres llocs on degustar delicioses patates braves a Barcelona?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari