blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Esdeveniments

Saló de l’Ensenyament de Barcelona 2020

Estudiant prenent apunts en una xarrada informativa
Escrit per Xavi Maldonado
Informació important: A causa de la crisi del Coronavirus a Espanya, les dates d’aquest esdeveniment es poden veure afectades. Per consultar-les podeu accedir a la pàgina oficial del Saló de l’Ensenyament.

El Saló de l’Ensenyament consisteix en una fira que té lloc a la Ciutat Comtal, on es reuneixen joves i professors a la recerca de les ofertes educatives actuals.

A més, durant aquests dies és possible trobar orientació per saber escollir entre diverses alternatives possibles: estudis universitaris, màsters, postgraus o formació complementària.

Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem del Saló de l’Ensenyament de Barcelona aquest 2020.

Article relacionat: Quines són les millors escoles de Barcelona

Descobreix més sobre el Saló de l’Ensenyament

Ja queda menys perquè se celebri la que serà la 31ª edició de Saló de l’Ensenyament, una fira educativa que pretén aclarir tota mena de dubtes en matèria educativa. Tindrà lloc del 18 al 22 de març al recinte Fira de Barcelona, a Montjuïc.

Stand de la Pompeu Fabra al Saló de l'Ensenyament

Imatge via VisualHunt

Aquest any, tal com ha succeït en anteriors edicions, la fira serveix d’inspiració i com a orientació, tant acadèmica com professional. La idea és que orientadors professionals ofereixin un seguit d’activitats gratuïtes perquè els alumnes i les seves famílies tinguin més clares les opcions a l’hora de prendre una decisió.

El seu futur professional i de vida és una cosa que no s’ha de prendre a la lleugera, d’aquí la importància d’aquesta fira. La Formació Professional és un dels punts clau d’aquest esdeveniment educatiu, ja que cada vegada són més els centres educatius especialitzats que abasten aquest tipus d’estudi.

El Saló de l’Ensenyament està dins de la Setmana de la Formació i el Treball, per la qual cosa s’han afegit dues fires més. Una d’elles és el Saló de l’Ocupació Juvenil, que tindrà lloc el 19 i 20 de març i, l’altra, el Saló dels Màsters i Postgraus, que se celebrarà el 20 i 21 de març.

Article relacionat: Normes dels col·legis de Barcelona

Atès el gran interès generat, l’esdeveniment d’aquest any compta amb la figura de més orientadors i més activitats dirigides a l’orientació acadèmica i professional. Aquestes són algunes de les propostes que es duran a terme en aquests dies per iniciativa de l’equip de professionals d’orientació:

Jove rebent assesoria sobre els estudis

Imatge via VisualHunt

 

  • Visites guiades amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta de formació.
  • Servei de consultes en línia per resoldre dubtes en les webs de Futura, Saló dels Màsters i Postgraus i Saló de l’Ocupació Juvenil.
  • Tallers amb xerrades dedicats a la presa de decisions, mobilitat fora d’Espanya, Erasmus, o l’autoconeixement.
  • Seminaris perquè els joves se sentin acompanyats a l’hora de decidir el seu futur acadèmic i professional.
  • Eines de suport i material didàctic que el professorat podrà emprar per a facilitar la presa de decisions a l’alumnat.
  • Assessorament individual per resoldre dubtes de manera personalitzada.
  • Xerrades on els professors exposaran la seva pròpia experiència.

Això és només un exemple de tot el que es posarà en marxa en aquesta fira organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. A més d’aquests serveis d’orientació, es proporcionarà als estudiants informació detallada sobre tota mena d’estudis, des d’ensenyaments esportius fins idiomes a les escoles oficials, passant pels estudis artístics superiors.

Quant a l’oferta universitària, els visitants tindran accés a les noves titulacions de país al costat de la resta d’ofertes formatives. De la mateixa manera, s’informarà als estudiants sobre les entitats que ofereixen beques nacionals i internacionals perquè puguin accedir-hi.

Pel que fa a l’any anterior, hi haurà una oferta formativa superior dedicada a Formació Professional. De fet, comptarà amb una àrea de 1500 metres quadrats anomenada Àgora Formació Professional, on tindran lloc xerrades, demostracions i molt més.

Deixa’t assessorar amb el Saló de l’Ensenyament de Barcelona! Ja has visitat aquesta Fira? Què t’ha semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari