Categories: Visitar

La Muntanya de Montserrat

A les rodalies de Barcelona hi podem trobar un gran nombre d’atraccions turístiques que valen molt la pena visitar, espais increïbles i meravellosos com ara la màgica muntanya de Montserrat, un lloc ple de llegendes i història que no deixen a ningú indiferent. La muntanya de Montserrat és considerada la més important i significativa de Catalunya, però coneixem tot sobre ella?. El misteri l’acompanya, per això des de ShBarcelona volem explicar-te més sobre aquesta icònica muntanya propera a la ciutat de Barcelona.

Article relacionat: Montjuïc, la muntanya dels museus

La llegenda

Imatge via Pixabay

Explica la llegenda que un dissabte a la tarda, l’any 880, uns pastors van veure descendir una llum acompanyada d’una suau melodia. La visió es va repetir el dissabte següent. Durant els quatre dissabtes següents, els va acompanyar el Rector d’Olesa i el fenomen es va repetir puntualment. En tenir notícia del succés, el Bisbe va organitzar una visita al lloc on es veia caure la llum, durant la qual es va descobrir una gruta i en el seu interior van trobar la imatge de la Verge de Montserrat. El Bisbe va interpretar el desig de la Verge de romandre allí, i va ordenar la construcció d’una capella per albergar-la. Aquesta és la llegenda més coneguda de la muntanya de Montserrat, on la mística i la religió és la protagonista.

El Monestir

Imatge via Pixabay

En l’actualitat i des de 1025 se situa en aquest punt el Monestir de Montserrat, santuari que al costat del de Torreciudad, El Pilar i Lourdes conformen la Ruta Mariana. La Comunitat Benedictina de l’Abadia la formen 80 monjos de la Regla de Sant Benet.

Compta amb una biblioteca amb gairebé 300.000 volums, la famosa escolania de nens cantors (amb el conservatori infantil més antic d’Europa), un museu amb obres d’El Greco, Picasso i Dalí, i també alberga tresors de l‘Antic Egipte, fins i tot una mòmia.

Casos misteriosos

Imatge via Pixabay

Des de temps remots ha estat considerat un enclavament màgic i estrany. A Montserrat s’han produït nombroses desaparicions de persones, i molts albiraments OVNI i de lluminàries misterioses. També es diu d’ella que és buida per dins, i que en el seu interior existeix un llac subterrani.

Encara que sobre les desaparicions de persones no existeixen dades oficials al públic, se sap que són centenars. Si parles amb algun veí de la zona, t’explicarà que es produeixen gairebé setmanalment les cerques de persones per part d’equips de rescat. Entre els casos documentats, en 1980 va desaparèixer “En Jorba”, un encarregat del tren cremallera de Montserrat, acompanyat pel seu gos. Mai se’ls va tornar a veure.

Al 1980, però solament un mes després, una noia de 18 anys anomenada Gloria, d’Olesa de Montserrat desaparegué també. Uns dies més tard la va trobar un pastor caminant desorientada pel bosc. Després de ser socorreguda, la noia es va tornar a escapar per endinsar-se en el bosc i desaparèixer ja per sempre. Al 1985, Amparo Vielda Puig havia explicat a una amiga que durant les seves excursions, en apropar-se a llocs on hi havia esquerdes profundes, sofria de profunds marejos i que en una ocasió es va sentir fortament atreta cap al regne subterrani de la muntanya. Al cap de pocs dies va desaparèixer i solament es va trobar el seu cotxe a la muntanya.

Article relacionat: Tibidabo: muntanya de tentacions

Al 1990, el periodista Carlos Teixidor s’escapa de casa seva, i és trobat cap a Montserrat. L’endemà, 16 de desembre es torna a escapar i el seu cos és descobert tres setmanes després prop de la Santa Cova. Per últim, auscant a un executiu de 36 anys el cotxe del qual va ser abandonat a l’esplanada del Monestir, al 1998, es va trobar a un home perdut que feia senyals a l’helicòpter. En ser rescatat va assegurar que havia passat les nits dormint al costat de la “dona negra”. Quan els equips de rescat van arribar al punt on l’home havia indicat van trobar el cadàver momificat d’una dona desapareguda feia més de tres anys.

La muntanya de muntserrat és un dels llocs més misteriosos de Catlunya, un espai molt interessant de visitar que no et pots perdre!

5 / 5 ( 4 votes )
Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

View Comments

  • mercès mercedes fermosa, però no facis por. explica tot lo bó de la montanya que és molt i recorda al públic que sempre que es mantingui "a dalt" (i no baixi), estarà ben aixoplugat de tot perill. que vagi molt bé

Recent Posts

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

2 setmanes ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

3 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

1 mes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

2 mesos ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago

La plaça Espanya de Barcelona, un passeig recomanable

La Plaça Espanya de Barcelona és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Amb…

2 mesos ago