blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Activitats i esport

Llocs per córrer a Barcelona

Noia fent running al bosc
Escrit per Elia

Vols tenir més energia, eliminar els kilos de més o, simplement, desconnectar de la feina? Si encara no ho has fet, apunta’t a la moda del running! Cada cop són més les persones que trien un estil de vida saludable, on la pràctica de l’esport és fonamental, i el running ens permet manternir-nos en forma.

A més, si ja vius a un pis de lloguer a Barcelona, sabràs que és una ciutat privilegiada per dur a terme aquesta pràctica esportiva, gràcies a que hi ha bastants zones outdoor amb l’aire net.

A aquest article de ShBarcelona t’oferim algunes propostes perquè puguis conèixer els millors llocs per córrer a Barcelona.

Article relacionat: Tours en bicicleta per Barcelona

Córrer per la platja

 

Un home corre a la platja

Imatge via Pixabay

Pels que no conceben una vida sense el mar, mirar-ho, escoltar-ho, sentir la seva brisa, córrer pel litoral barceloní és agradable a qualsevol època de l’any, excepte a l’estiu, que és millor triar altres rutes on no hi hagi tanta multitut.

Encara que és un recorregut molt amè i hi ha molt espai per córrer en llibertat, és recomanable anar a l’alba o al capvespre, quan el sol no pica tant i hi ha menys afluència de públic. Suggerim dues rutes pel Passeig Marítim que transcorren just al costat de les platges barcelonines: la primera, entre els carrers Arquitecte Sert i Bac de Roda; al districte de Sant Martí, i la segona, des de la torre Mapfre i Hotel Arts fins a l’Hotel Vela.

Si en comptes de trepitjar el terra prefereixes la sorra, pots fer un recorregut passant per tota la costa de la ciutat comtal que abarca deu platges, des de la de Sant Sebastià fins a Banys del Fòrum.

El mar, a part de tenir un poder anti-estrès, ens ajuda a millorar la respiració, i a més, córrer per la vora del mar farà que augmenti la força en les teves cames. Canviaràs el bikini i les chanclas pel xandall i les bambes?

Córrer per la muntanya

Si prefereixes córrer veient paisatge muntanyenc, cal que sàpigues que, per començar, és millor que prèviament hagis entrenat en pla perquè abunden els desnivells i el terreny és més dur.

Et recomanem que coneguis i busquis la ruta que més s’adapti a tu a la muntanya de Montjuïc; encara que estigui a pocs minuts caminant de Plaça Espanya, respiraràs molt millor que amb l’aire contaminat de la ciutat, i com més pugis, millors seran les vistes. A més, la muntanya conté nombrosos jardins als quals val la pena apropar-se per prendre un descans.

Un altre lloc privilegiat, però una miqueta més apartat, al nord de Barcelona, és la Serra de Collserola, un dels parcs metropolitans més grans del món, amb més de 8.000 ha d’espai natural.

Allà existeixen multitut d’itineraris per explorar, centenars de quilòmetres de pistes, camins, vessants i crestes, encara que l’eix principal és la coneguda Carretera dels Aigües, un camí de 9 km de terra, molt pla i sense desnivells que atravessa tota la faldilla de la Serra esmentada.

Article relacionat: Gimnasos low cost a Barcelona

Córrer pels parcs

Dona fent running de bon matí

Imatge via Pixabay

Barcelona compta amb una extensa xarxa d’espais naturals dins de la ciutat, hi ha gairebé un centenar, per la qual cosa és fàcil trobar-los. Anar a córrer a algun d’aquests parcs o jardins és ideal, més encara per a principiants o pels quals no disposen de massa temps i no volen allunyar-se de casa.

El Parc fluvial del Besòs, situat al llarg dels últims 9 km. del riu Besòs, és una gran àrea verda perfecta perquè alguns habitants de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac practiquin el seu esport favorit.

L’interior del Parc de la Ciutadella, al districte de Ciutat Vella, també reuneix les condicions perfectes, encara que és aconsellable anar a primera o última hora del dia, quan hi hagi menys visitants.

També els veïns de l’Eixample, compten amb el fabulós Parc Joan Miró, delimitat pels carrers de Tarragona, Vilamarí, Diputació i Aragó, on el terreny és pla i còmode, encara que el circuit esportiu té amb prou feines 700 m, es pot repetir per sèries.

Finalment, el Parc del Clot, al districte de Sant Martí, no és dels més grans, però sí dels més bonics. Després de recomanar-vos aquestes cinc zones verdes enmig de la ciutat, ara us toca a vosaltres conèixer-les i investigar-les per trobar el vostre itinerari perfecte, segons on viviu i les distàncies que vulgueu recórrer.

Ens recomanes altres rutes per a practicar running a Barcelona?

Sobre l'autor

Elia

Filòloga hispànica i apassionada de les lletres. M'agrada el teatre (molt), la literatura (més encara) i la cultura. He unit la meva passió per les arts creant una companyia de teatre anomenada LetrasConVoz i un web de temàtica cultural.

Deixar un comentari