blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Tibidabo, muntanya de temptacions

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A Barcelona trobem molts espais màgics amb una gran història i tradició. Un d’aquests és el Tibidabo, a la Serra de Collserola, i s’ha convertit en una de les zones més emblemàtiques de la ciutat, ja sigui per les seves impressionants vistes, pel seu divertit parc d’atraccions, i per la història d’aquesta. Des de ShBarcelona us volem apropar més a aquesta tradicional muntanya de la Ciutat Comtal i perquè se l’anomena Tibidabo, la muntanya de les temptacions.

Article relacionat: Descobreix el districte de Sarrià-Sant Gervasi

Descobreix el Tibidabo

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El Tibidabo és el cim més alt de la Serra de Collserola, amb 512 metres d’altura, i és un dels millors miradors per contemplar la ciutat.  Per això se l’anomena així,  per assimilació amb la Muntanya de les Temptacions, on el diable diu a Jesús: “ei tibi dabo potestatem hanc universam et gloriam…” (et donaré tot el poder i la glòria d’aquests regnes…). A dalt de tot trobem el Temple Expiatori del Sagrat Cor, que recorda a la Basílica del Sacré Coeur del parisenc Montmartre. Primer fou una ermita que inaugurà Sant Joan Bosco. A mitjans del segle passat es va acabar de construir la basílica, i coincidint amb el Congrés Eucarístic del 1952, la beneí el bisbe Dr. Modrego. Es tracta d’un edifici neobizantí amb tocs modernistes, que té quatre torres amb una cinquena central més gran, coronada per una imatge del Sagrat Cor en bronze,  de vuit metres d’alçada. Es pot accedir a la part superior del temple amb ascensor, i gaudir de les vistes. A les vidrieres es pot llegir l’esmentada frase “tibi dabo” El Parc d’Atraccions, és el primer d’Espanya i el segon més antic d’Europa. Estructurat en 6 nivells, que exceptuant el tercer que és de manteniment, són oberts al públic i tenen espectacles, cinema en 4D, i atraccions. Les més conegudes són la talaia, l’huracà, o la muntanya russa. Enguany s’inaugurarà una nova sínia de 20 metres d’alçada que resultarà imponent doncs es fixarà a la vora del nivell superior. Serà la quarta en l’historial del parc, i retornarà al skyline de Barcelona la seva forma clàssica.

Article relacionat: Els llocs més romàntics de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

També hi trobem el Camí del Cel, passeig gratuït amb activitats pels nens, i es pot visitar l’edifici Cel, on es projecta un documental sobre la història del parc, i el fantàstic Museu dels Autòmats. Disposa de bars i restaurants, i dues balconades-mirador amb binocles de monedes: una dins el parc, i l’altra a zona de lliure accés des de les que es pot veure tot Barcelona, el mar, Collserola, i fins i tot part del Vallés. S’hi pot accedir en vehicle privat, amb el Tibibus des de la Plaça de Catalunya, amb el Funicular de Vallvidrera, etc. Però el més típic i tradicional és fer-ho amb el Tramvia Blau, que surt de la plaça John F. Kennedy i puja per l’Avinguda del Tibidabo fins a la Plaça del Doctor Andreu. Allí cal agafar el Funicular del Tibidabo fins a dalt de tot. El Doctor Salvador Andreu i Grau, farmacèutic, va ser qui al bell començament del segle XX va endegar el parc, el tramvia, el funicular, la colònia i la urbanització de l’avinguda, tot de caire privat (a més de crear les seves encara famoses pastilles per a la tos).  Per proveir d’aigua a la colònia es construí la Torre de les Aigües de Dos Rius, amb 53 metres d’alçada, coronada per una cúpula semiesfèrica que conté el dipòsit.

Ja has visitat una de les muntanyes més màgiques de Barcelona

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Comentari

  • El Tibidabo té de tot, gràcies per fer-me’n memòria. Crec que els meus fills no hi han estat mai, no s’ho poden perdre!!! El record que jo en tinc és de tipus religiós i cultural, doncs el parc d’atraccions conserva la nostàlgia d’alres temps gràcies a que s’ha anat mantenint sense canviar la seva essència.

Deixar un comentari