blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

La Torre Agbar

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Barcelona compta amb un munt d’edificis i monuments de culte, molt turístics, i que són visitats per centenars de persones cada dia. Un d’aquests punts turístics és la Torre Agbar, que s’ha convertit en un edifici de referència a la Ciutat Comtal des de la seva inauguració l’any 2005. Es tracta del tercer edifici més alt de Barcelona, i marca l’inici al districte tecnològic del 22@ barceloní. Avui, des de ShBarcelona, us portem aquest article sobre la Torre Agbar de Barcelona, un dels gratacels més representatius de la ciutat.

Article relacionat: Gratacels de Barcelona

La Torre Agbar de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

S’albira des de tota la ciutat, per poc que pugem uns pisos a qualsevol edifici. És la Torre Agbar. Situada a la confluència de l’Avinguda Diagonal amb el carrer de Badajoz, al costat de la plaça de les Glòries, és un dels gratacels més emblemàtics de Barcelona. Et recomanem que qualsevol nit que siguis a la zona o bé en un punt alt de la ciutat, dediquis uns minuts a contemplar l’esplèndid joc de llum i color que t’ofereix. El seu nom és un acrònim d’Aigües de Barcelona, l’empresa propietària fins fa molt poc. Fou dissenyada per l’arquitecte francès Jean Nouvel, en col·laboració amb la firma b720 Fermín Vázquez Arquitectos. La seva construcció es va veure fortament influenciada per alguns dels símbols més representatius de la cultura catalana: d’una banda per l’obra d’Antoni Gaudí, amb la referència dels campanars de la Sagrada Família, i per un altre en els pinacles de la muntanya de Montserrat. Aquesta icona de Barcelona té una alçada de 154 metres, amb 34 plantes sobre la superfície, a més de 4 subterrànies. Sobretot, té un inconfusible disseny, que a l’època de la seva inauguració va generar un xic de polèmica, ara ja superada.

De les plantes subterrànies, dues estan ocupades per un auditori amb capacitat per 315 persones, a més de l’entrada de mercaderies i arxius. Les dues restants són destinades a estacionament de vehicles. Els nivells superiors estan dedicats a oficines, excepte tres d’ells que són d’ús tècnic: en un es troben les instal·lacions de manteniment de l’edifici, un altre es dedica a sales polivalents, i el restant acull la cafeteria. L’última planta està destinada a ser un mirador, just per sota de la cúpula. A les nits, il·luminada, es converteix en tot un espectacle. La torre compta amb més de 4.500 dispositius lluminosos que funcionen de manera independent, utilitzant tecnologia LED, la qual cosa possibilita la generació d’imatges lluminoses a la totalitat de la façana. Està dissenyat amb un complex sistema informàtic que permet projectar 16 milions de colors, i crear-ne transicions independents i sense retards, pel que genera efectes impactants.

Article relacionat: Multinacionals amb seu a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

L’eficiència energètica d’aquesta tecnologia permet que el fet de mantenir completament il·luminada la torre durant una hora tingui un cost aproximat de 6 euros. L’edifici és sostenible, i entre d’altres, les finestres es graduen soles en funció del sol. Un parell de curiositats: la torre ha estat escalada pel francès Alain Robert en dues ocasions, al 2006 i al 2007. El nom Torre Agbar va ser registrat per l’empresa Aigües de Barcelona a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques per poder usar-la com a marca de begudes alcohòliques l’any 2007. Actualment, en ser seu d’oficines privades, no és possible visitar-la per dins, encara que sí que es pot accedir al hall. Però el seu futur ja és vinculat a l’hostaleria, puix que ha estat adquirit pel grup estatunidenc Hyatt, i es convertirà pròximament en un dels hotels de luxe d’aquesta cadena.

*Imatge destacada de: UT440 131M via VisualHunt

Què et sembla la Torre Agbar, un dels edificis més importants de Barcelona?

La Torre Agbar
5 (100%) 2 vote[s]

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari