blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina espanyola i catalana

Vins amb Denominació d’Orígen a Catalunya

Taps de vins amb una ampolla
Escrit per Mercedes

El vi amb Denominació d’Origen Catalunya es troba a la província de Barcelona a cellers de 21 municipis. Des de ShBarcelona considerem que una bona manera de començar a conèixer aquests vins catalans, és visitar-les i degustar els seus excel·lents caldos. Per tant, si gaudeixes d’un lloguer turístic a Barcelona, visitar els cellers més importants de Catalunya pot ser un pla d’allò més interessant. Anima’t!

Article relacionat: Vinoteques de Barcelona

Els millors Cellers de Catalunya

Tast de vins amb pà sobre la taula

Imatge via Pixabay

Alella: Al carrer Valls de Rials, s/n, trobem el Celler Juan Antonio Pérez Roura. Fundada a principis dels anys 80 va iniciar la seva carrera professional en 1990 amb l’aparició d’un blanc del 89, un negre criança del 87 i un cava Brut Nature. Compten amb vinyes pròpies i unes modernes instal·lacions, a més d’un important parc de bótes de roure francès i americà. Les seves marques: Roura Negre, Blanc i Rosat. Roura: cava. Artés: Al carrer Rocafort, 36, hi ha el Celler Cooperatiu d’Artés. De llarga tradició familiar, fou fundat en 1908. En el seu naixement, va adquirir el nom de Sindicat Agrícola d’Artés, i en 1931 es va iniciar en la venda en comú d’una classe concreta de vi, procedent del raïm de cada viticultor. Actualment compta amb les seves pròpies vinyes i unes instal·lacions molt ben equipades, així com amb un destacat parc de barrils de roure. Va ser un dels pioners en l’elaboració del cava. Les seves marques Artium: Negre Blanc i Rosat. Artium: cava i Lluís Guitart: cava. Castellbisbal: Al carrer Major,78. Joan Sardà, S.A. Celler fundat a la fi del segle XIX per D. Tomás Sardà compta amb vinyes pròpies i modernes instal·lacions en les quals es combinen les noves tècniques de vinificació amb els mètodes tradicionals per oferir uns palpitants vins. Marques: Joan Sardá Blanco i Negre. Vinya Carafi: Blanc, Rosat i Negre. Vinya Sardà: Blanc, Rosat i Negre. Sardà: Blanc, Rosat i Negre.

Article relacionat: Vins amb Denominació d’Orígen a Catalunya II

Celler amb un gran nombre d'ampolles de vi.

Imatge via Pixabay

Castellví de la Marca: Finca Manlleu s/n. Mont Marçal Vinícola, S.A. Fundada en 1975 per la família Sancho i en una finca que compta amb unes 40 hectàrees de vinya pròpia. Marques: Mont Marçal: Blanc, Negre i Rosat. Extremarium: Negre i Blanc. Mont Marçal: cava i Extremarium: cava. Font-rubí: Els Cellers de Can Suriol del Castell, S.L. Empresa familiar que elabora vins ecològics. Les seves marques són Suriol: Blanc, Negre i Rosat i Suriol: cava. Maians (Castellfollit del Boix): A la C37 d’Igualada a Manresa, km 75.5, trobem Vins Grau S.L., Marques Jaume Grau Grau: Negre, Blanc i Rosat. Jaume Grau Grau Aurum: Blanc. Jaume Grau Grau Gratus: Negre. Jaume Grau Grau Sensus: Negre. Vinya Maians Vell: Negre, Rosat i Blanc.

Et descobrim més cellers en una continuació d’aquest article amb una segona part!

 

 

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari