blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els millors restaurants

Vinoteques de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

Durant els darrers anys, la cultura del vi s’ha imposat a tot el país i, en aquest cas, la ciutat de Barcelona tampoc s’ha quedat enrere. Ja no són només els experts en vi els que s’hi acosten i en coneixen els beneficis. Si tu també vols descobrir aquest món, ShBarcelona vol recomanar-te les millors vinoteques de Barcelona en les que podràs adquirir les teves ampolles preferides, així com gaudir de tallers o tasts per aprendre a assaborir adequadament cada vi, apreciar-ne les seves qualitats o, simplement, gaudir-lo.

Article relacionat: Vins amb denominació d’origen Catalunya I.

Tasts de vi a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La història de l’empresa vinícola Vila Viniteca es remunta a l’any 1932. Ara és dirigida per la 3ª generació de la mateixa família i és tot un referent al país. Disposen de diverses botigues amb referències de tot el món entre vins, caves, xampany i destil·lats, així com altres establiments de gastronomia gourmet i delicatessen situades al barri del Born. Són majoristes, importadors, exportadors i un dels distribuïdors més importants del continent europeu. Aquesta casa possiblement és la que dirigeix el millor i més ampli programa de tasts de vi a Barcelona. Fan tasts per a principiants, degustacions centrades en vins de regions específiques o sopars organitzats pels bodeguers més prestigiosos del planeta. També organitzen el “Premi Vila Viniteca de tast per parelles” amb l’objectiu de promocionar la cultura del vi, tractant-se d’un concurs amb premis de diversos milers d’euros, a més d’importants regals. Però això no és tot, i és que des de fa més de 20 anys, celebren la “Festa del Vi Jove” al barri del Born, amb la participació de diversos cellers de diferents zones que presenten els seus vins de l’última collita acompanyats de tapes i platerets dels millors restaurants del mateix barri. Si no et vols perdre cap detall sobre els seus tasts de vi a Barcelona, consulta el seu calendari. Per altra banda, de la mà de dos joves entusiastes i apassionats del vi, Enric Català, sommelier de professió, i Isabel Sala, profundament interessada en la cultura del vi, va néixer l’empresa Taca de Vi, dedicada als tasts de vins a Barcelona, així com a la resta de Catalunya. Realitzen tot tipus d’actes adaptats al gust de cada client i també sessions de tasts temàtics, maridatges i cursos de tasts, tant d’iniciació com de nivell avançat, orientats a gent que busqui fer una activitat diferent.

Article relacionat: Vins amb denominació d’origen Catalunya II.

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

A l’Eixample (carrer Diputació 249) hi trobem Monvínic un espai divulgador de la cultura del vi, que al mateix temps, compta amb diversos ambients amb diferents funcions, que l’únic que tenen en comú és dedicar-se íntegrament al gaudi del vi. El bar, compta amb una llarga barra amb tamborets i una altra zona amb còmodes sofàs, on pots triar entre més de 50 vins diferents procedents de tots els racons del planeta i a preus moderats. Una carta molt extensa, que permet descobrir nous sabors cada dia. Tant per als més adeptes, com per als que tenen interès en endinsar-se en aquest món, periòdicament tenen l’agenda plena d‘activitats dedicades a la cultura del vi; organitzen tasts, conferències, presentacions i trobades internacionals en una sala habilitada especialment per a això. Els membres del Club Monvínic tenen al seu abast una biblioteca o centre de documentació que inclou centenars de publicacions (llibres divulgatius, guies vinícoles, revistes del sector, catàlegs, etc.) en diferents idiomes i que són referència en aquest món. Finalment, al seu restaurant o espai culinari, el gran xef Sergi de Meià ofereix una cuina de mercat que convida a obrir una bona ampolla de vi. Sense cap dubte, el major protagonista de Monvínic és el vi. Continuant amb la llista de les millors vinoteques de Barcelona, una molt especial que es troba al barri del Born (carrer Antic de Sant Joan, 3) és Disset 17 graus, “un temple” dedicat al vi. Entre prestatgeries i neveres plenes d’ampolles i parets decorades amb bon gust i encant, podràs provar al voltant de 60 varietats (blancs, rosats, negres i escumosos), la majoria d’origen català i espanyol. A diferència de Monvínic, que dóna a conèixer vins de tot el planeta, Disset 17 graus aposta pel vi català, de la terra, intentant donar sempre prioritat absoluta als vins del país; per tant, la carta d’aquest bar es converteix en una de les millors propostes de vins catalans. A més de la generosa carta de vins, la llista delicatessen per a picar tampoc es queda curta.

 

Coneixes altres vinoteques a Barcelona tan especials com aquestes?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari