blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona amb nens

Les millors escoles de Gràcia

Dins d'una aula a una escola.
Escrit per Xavi Maldonado

Una de les coses que més importants quan ens mudem a una nova ciutat i tenim nens petits o hem augmentat la família, són les escoles que hi ha a la zona. Normalment mirem opinions d’altres pares, donem un cop d’ull les seves instal·lacions, la manera d’aprenentatge, els valors que té la institució, o els premis que ha rebut el centre educatiu en qüestió.

Per facilitar aquesta tasca a les famílies, avui, amb aquest article de ShBarcelona us volem parlar d’algunes de les millors escoles que es troben, en aquest cas, ubicats al districte de Gràcia de Barcelona.

Article relacionat: Quines són les millors escoles de Barcelona

Escoles de qualitat al districte de Gràcia

Escola Vedruna Gracia

Estudiant al passadís d'una biblioteca

Imatge via Pixabay

L’Escola Vedruna Gràcia és un centre educatiu que va néixer de la voluntat de servei de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna, i és present a la Vila de Gràcia des de l’any 1862. El centre disposa d’un equip de professionals molt ben preparats, professors i col·laboradors, que es comprometen a oferir una educació coherent i de qualitat. L’alumnat del centre és principalment del barri i s’imparteix educació en les etapes d’educació infantil, primària i ESO.

En l’etapa de Batxillerat s’incorporen alumnes d’altres centres del districte i de la ciutat. Els alumnes de les Escoles Vedruna de Barcelona, Immaculada-Vedruna i Vedruna-Àngels, poden continuar la seva formació sota la Proposta Educativa Vedruna si així ho desitgen.

Col·legi Sant Josep

El Col·legi Sant Josep és un centre concertat que compleix tasques d’ensenyament des de l’any 1879, i on la seva missió principal és l’educació integral. Eduquen als seus alumnes perquè siguin capaços de donar sentit a la seva vida mitjançant la trobada amb ells mateixos, amb els altres, amb l’entorn i amb l’espiritualitat, i així convertir-se en persones compromeses en la transformació d’un món més just, pacífic, solidari i sostenible. La seva principal comesa és que els seus alumnes arribin a ser capaços de ser persones:
  • Alegres i senzilles.
  • Autònomes i responsables.
  • Habituades a treballar de manera cooperativa.
  • Amb habilitats per a la recerca, amb criteri propi.
  • Lingüísticament competents en un món divers.
  • Que dominin les tecnologies digitals.
  • Emprenedores i creatives.
  • Amb habilitats socials i maduresa emocional.
  • Amb sensibilitat per gaudir i viure en plenitud.
  • Amb valors evangèlics.
  • Solidàries i compromeses amb un món millor.

Article relacionat: La tornada a l’escola

Escola Reina Violant

Dos nens dibuixen a una llibreta a classe

Imatge via Pixabay

El Projecte Educatiu de l’Escola Reina Violant té com a finalitat la formació integral dels nens i nenes, de 3 a 12 anys, del barri de Gràcia de Barcelona, en el seu creixement global, tant intel·lectual com personal.

Treballen perquè els nens, quan acabin l’etapa de Primària a l’Escola, assoleixin l’autonomia pròpia de la seva edat, disposin de recursos per aprendre i tinguin un comportament d’acord amb valors ètics i socials.

En la seva educació fan especial èmfasi en la innovació tecnològica, en la diversitat de recursos didàctics i humans i en conviure en un espai agradable i acollidor. La sensibilització en els aspectes musicals i artístics també és essencial dins del seu projecte. Les finalitats educatives del seu projecte són:

  • Aprendre a ser.
  • Aprendre a fer.
  • Aprendre a conèixer.
  • Aprendre a conviure.

Ens pots recomanar alguna altra escola al districte de Gràcia de Barcelona?

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari