blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Mercat immobiliari

Com evitar que ocupin casa teva

evitar que ocupin casa teva

L’ocupació il·legal de pisos és una preocupació per als propietaris. Cada any ens repetim la mateixa pregunta: poden ocupar el meu habitatge habitual si estic de vacances?

Tornar al teu pis després d’estar uns dies fos i trobar el teu habitatge ocupat és un veritable drama. En aquest article de ShBarcelona aportem una mica de llum i amb un llistat de mesures sobre com evitar que ocupin casa teva i què fer si ocupen el teu habitatge.

Serveis per a Propietaris a Barcelona

Com evitar ocupes a casa teva? Mantenint-la sempre habitada

Sembla una obvietat, però una manera d’evitar que gent indesitjable entri al teu habitatge és mantenir-ho habitat. Si aquest pis en qüestió, no és el teu habitatge habitual, pots optar per llogar el teu pis a Barcelona. Ja sigui amb contractes en modalitat de llarga estada, per temporades o bé, si tens llicència en vigor, convertint la teva casa en un allotjament turístic. 

D’aquesta manera, el pis no estarà buit i per tant, evites que entrin okupes a la teva casa. A ShBarcelona oferim un servei de qualitat en cadascuna de les modalitats de lloguer esmentades abans. Per a trobar el perfil adequat, posem l’accent principalment en l’estudi de solvència dels inquilins que sol·liciten entrar a viure.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Si la casa està buida, fes que sembli habitada

Ja sabem que és una recomanació antiga, però encara funciona. Com evitar que ocupin casa teva? Doncs aparentar que està habitada.  Les persones que busquen com ocupar una casa, el primer en què es fixen és que l’habitatge està deshabitat i sense ús aparent. Aquests són uns consells pràctics perquè el teu pis sembli habitat

  • Recollir el correu
  • Aixecar les persianes
  • Encendre les llums
  • Regar les plantes de l’exterior
  • Podar el jardí 
  • Fer visites constants a l’immoble 

Totes aquestes recomanacions de seguretat mai passen de moda. També, pots quedar amb els teus veïns de confiança perquè siguin ells els qui facin aquestes tasques. Si vols conèixer més, visita aquest article sobre consells per a evitar robatoris a casa.

pis destrossat ocupes

Imatge via Pexels

Mesures extres per a protegir la teva casa d’ocupes

La tecnologia sempre és una bona inversió si estàs pensant en maneres de com evitar que ocupin la teva casa. Els propietaris poden invertir en tota mena d’aparells innovadors per a fer front als okupes. Així que, si estàs interessat/a en augmentar el nivell de protecció del teu habitatge, aquí tenim alguns elements que compliran els teus desitjos.

1. Posar reixes en la teva finestra

És cert que no és molt estètic, però si el teu pis es troba a peu de carrer o en un primer pis de fàcil accés, és molt recomanable posar reixes per a evitar l’entrada a través de les finestres. És una opció clàssica però continua valent com a mesura anti okupes.

2. Panys intel·ligents

Són aparells digitals que només obren la porta digitalment. D’aquesta manera, el pany no pot ser forçat, com succeeix amb els panys tradicionals.

3. Portes anti-okupes

Existeix una nova indústria de portes anti ocupació que estan pensades per a evitar l’entrada de tota persona aliena, ja que estan blindades de manera especial. Aquest tipus de portes, poden ser comprades, però també llogades per a instal·lar en l’habitatge. 

4. Alarmes connectades amb la policia

Dins del món d’alarmes hi ha una gran varietat. Algunes avisen al propietari directament si hi ha moviments estranys a la casa. Altres sistemes, a més del propietari, també avisen a la policia. És més, algunes empreses d’alarmes per a pisos també disposen de call-center amb atenció les 24 hores. Així, si salta el dispositiu, el primer contacte és amb els seus treballadors que revisen si es tracta d’un assalt o bé d’un error. 

Cal destacar també, les alarmes que omplen de gas el pis perquè els assaltants no puguin veure res o bé, les que llancen gas pebre quan s’obre la porta sense autorització. Els gasos són una mesura bastant agressiva, però és una via més sobre com evitar que ocupin casa teva.

propietari preocupat per protegir casa d'ocupes

5. Càmeres de seguretat

Una combinació perfecta amb les alarmes són les càmeres de vídeo connectades amb el telèfon del propietari. Si hi ha algun indici, la càmera comença a gravar i envia un avís al propietari de l’habitatge. Així, ell o ella estarà veient en directe tot el que passa en el seu domicili.

6. Casa domòtica

Per a encendre i apagar les llums o obrir i tancar cortines cal estar al pis? Doncs no, no fa falta, ja que també existeixen aparells que poden realitzar aquestes accions a distància. A més, si li afegeixes càmeres de seguretat per a donar un cop d’ull ràpid, tindràs una informació més completa de l’estat de la teva propietat. 

Article relacionat: Què és una Smart Home?

7. Tenir còpies de la teva documentació fora de casa

A l’hora de realitzar la denúncia necessitaràs aportar les escriptures del teu habitatge. Però clar, si entren okupes al teu domicili, el primer que buscaran seran aquests mateixos documents. Així que, has de guardar una còpia d’aquests papers fora del teu habitatge. Una còpia escanejada en el teu telèfon o en el teu correu electrònic ja seria suficient.

Conegui als nostres professionals

Com fer front als okupes?

Les primeres 48 hores després d’una ocupació són clau

Quan ens enfrontem a una situació d’ocupació a casa teva és molt important el factor temps. Si la reacció del propietari és durant les primeres 48 hores, la policia pot actuar sense necessitat d’ordre judicial.

En altres paraules, les forces de l’ordre poden entrar a casa teva i fer fora els intrusos, ja que es considera violació de domicili, si es tracta és l’habitatge habitual del propietari. 

pis deshabitat amb ocupes

Imatge via Unsplash

Si els veïns escolten sorolls estranys, la policia entrarà al pis per a prevenir l’intent d’un possible robatori, ja que no coneixen perquè són allí aquests intrusos.

Hi ha dues vies legals per a actuar contra els okupes:

Demanda Civil: 

Per aquesta via s’inicia un procediment judicial per a reclamar la possessió de l’immoble. Se sol·licita una demanda de desnonament o bé de recuperació de la possessió de l’immoble.

Via Penal:

S’ha de denunciar a la policia o davant el jutjat de guàrdia. Aquí, és important aportar proves que acreditin que el pis és teu. Per exemple, les escriptures de la finca, un document d’empadronament de l’Ajuntament, rebuts de subministraments, qualsevol document que indiqui que tu vius en aquella casa.

protegir la teva casa d'ocupes

Imatge via Unsplash

Què pot ocórrer si es compleixen els 2 dies? 

Si passen aquestes 48 hores, l’habitatge es convertirà en el domicili dels okupes. I aquí és on la Constitució Espanyola els empara, ja que el domicili és inviolable, tret que hi hagi ordre judicial. Per tant, si repetim la pregunta: com evitar ocupes a la teva casa? La resposta és clara, cal ser ràpids en denunciar.

Igualment, degut al gran volum de feina a la Justícia, tant la demanda civil com la via penal solen trigar fins a dos anys en resoldre’s. 

I tu has viscut una situació d’ocupació? Deixa el teu comentari sobre aquest tema a baix i recorda compartir la publicació 

 

Fonts:

  • https://confilegal.com/20200801-como-actuar-ante-una-ocupacion-de-la-vivienda-la-ley-y-los-juzgados-atascados-no-lo-ponen-facil-al-propietario/
  • https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20200824/denuncias-ocupas-jueces-dos-anos-pleitos-8085408
  • https://www.20minutos.es/noticia/4330235/0/que-derechos-tienen-okupas-instalan-mi-casa/?autoref=true
  • https://www.elindependiente.com/sociedad/2020/08/27/que-hacer-para-echar-a-un-okupa-de-tu-casa-en-menos-de-48-horas/

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari