blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Mercat immobiliari

Què és una smart home?

Smart home de decoració moderna
Escrit per Xavi Maldonado

Quan parlem d’una smart home ens estem referint a una casa domòtica, on els propietaris gaudeixen de la màxima comoditat, seguretat i eficiència energètica.

En què consisteix una smart home i quines són les seves característiques? En això article de ShBarcelona us parlem d’això.

Recorda que si necessites assessorament sobre el lloguer de pis a Barcelona, des de l’equip de ShBarcelona estarem encantats d’ajudar-te.

Article relacionat: Cases del futur

Què és una smart home? Concepte de casa intel·ligent que és possible que no coneguis

Una casa intel·ligent es distingeix d’una altra convencional per un aspecte fonamental: els seus sistemes (àudio, vídeo, seguretat, ventilació, climatització i il·luminació) estan interconnectats i es poden controlar remotament amb un dispositiu mòbil o un ordinador i internet.

Sistema de calefacció per control remot

Imatge via Unsplash

Es tracta de sistemes domòtics que són integrats per transformar la nostra llar en un habitatge digital. També és possible instal·lar altres dispositius pràctics com sensors d’humitat o de mesurament i control, tot això per controlar el consum en general i preservar els recursos limitats del planeta.

El millor de tot és que el propietari compta amb la possibilitat de fer els canvis que consideri oportuns segons les necessitats requerides. I és que, actualment, aquests sistemes incorporen controladors i sistemes de monitoratge per registrar la seva utilització.

Article relacionat: Què és el coliving?

Les cases poden ser construïdes partint d’un disseny d’automatització clau per convertir-les en habitatges intel·ligents. No obstant això, també és possible implantar aquests sistemes a conseqüència d’una rehabilitació integral. Sigui com sigui, aquests són els avantatges que ofereixen les smart home pel que fa a les cases convencionals:

  • La comoditat és una de les raons fonamentals per construir i comprar cases intel·ligents. La possibilitat de poder accedir remotament a tots els equips i sistemes de l’habitatge relacionats amb la ventilació, calefacció, música, intercomunicadors, refrigeració i multimèdia no té preu.
    Sistema de control de portes digital

    Imatge via Unsplash

  • La seguretat és una altra dels seus grans avantatges. Les smart home compten amb sistemes de seguretat increïbles dotats de càmeres i sensors de moviment. Fins i tot en algunes ocasions estan connectats amb companyies privades de seguretat o amb la policia local. A més, en lloc de disposar de panys convencionals, és possible utilitzar la identificació d’empremtes dactilars o comptar amb l’ús de targetes d’accés per a ningú més pugui entrar.
  • Major accessibilitat per a les persones amb discapacitat o les persones de la tercera edat. Hi ha sistemes que funcionen per veu que són capaços de controlar qualsevol cosa, des de portes o llums fins a ordinadors o telèfons. A més, amb l’automatització és possible fixar un horari determinat per realitzar certes tasques diàries automàtiques, com pot ser regar la gespa de jardí.
  • L’eficiència energètica és una altra característica més a afegir. Els sistemes d’il·luminació es poden encendre o apagar de manera automàtica a través de detectors de presència. Els sistemes de climatització, per la seva banda, poden programar-se remotament segons les preferències i necessitats dels usuaris. Aquests sistemes al costat de la implantació d’electrodomèstics energèticament eficients ens serviran per estalviar aigua, gas natural i electricitat, reduint l’import de les factures i contribuint amb el medi ambient.
  • Les smart home estan més ben valorades al mercat. Això vol dir que el valor de l’immoble és superior al d’un habitatge construït convencionalment. Aquestes cases intel·ligents vénen amb sistemes avançats i les seves corresponents certificacions energètiques. Això garanteix que els habitatges han estat creades o reformades seguint criteris d’estalvi, eficiència i sostenibilitat.

L’era digital ha arribat per formar part també de les nostres llars. Els sistemes utilitzats són simples i repercuteixen molt positivament en el confort i estalvi de recursos energètics. No obstant això, encara requereixen inversions importants.

Ens pots aportar altres característiques i avantatges de les cases intel·ligents?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari