blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Desplaçar-se

Bicing de Barcelona, mou-te en bicicleta

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A Barcelona tenim la sort de comptar amb un gran sistema de transport públic. Ja sigui mitjançant el tren, el metro, el bus o el ferrocarril, ens podem desplaçar per la ciutat de manera còmoda i eficient. A més, el sistema de lloguer de bicicletes públic més famós de Barcelona, el Bicing, és un sistema de transport que cada cop utilitza més gent per a moure’s per la ciutat. Gràcies a la seva comoditat i el seu preu assequible, el Bicing s’està estenent com un dels sistemes de transport favorit dels barcelonins, i des de ShBarcelona us volem explicar més coses d’aquest meravellós transport urbà de la Ciutat Comtal, el Bicing de Barcelona.

Article relacionat: Tours en bicicleta per Barcelona

El Bicing, un sistema de transport d’orgull per a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Lisbon Cycle Chic via VisualHunt

El Bicing és un sistema de lloguer de bicicletes públiques a la ciutat impulsat per l’Ajuntament i gestionat per l’empresa Clear Channel, implantat a Barcelona des de l’any 2007. El sistema és molt simple, tant que ho fa extremadament pràctic i que ha suposat per a la ciutat l’orgull de comptar amb un dels programes de més èxit de bicicletes urbanes del món, segons un informe presentat aquesta setmana a Washington. Els usuaris després de registrar-se i rebre la targeta d’usuari, paguen un abonament de 50 € l’any, o de 35 € en la tarifa d’ús ocasional, molt assequible, tenint en compte que poden utilitzar una de les 6.000 bicicletes convencionals, o una de les 1.000 bicicletes elèctriques amb les que compta el sistema, en qualsevol de les més de 425 estacions repartides per la ciutat. Utilitzant la targeta, retiren una bici aparcada i tenen fins a 30 minuts per fer el seu itinerari i deixar-la en una altra estació sense càrrec extra. Després d’aquesta primera franja horària, cada mitja hora addicional costa 0,73 € , fins a un màxim de 2 hores. A partir d’aquest moment es penalitza a l’usuari amb 4,43 € . Passades 24 hores des del moment de la retirada de la bicicleta, es carrega en la targeta de crèdit associada al compte Bicing de l’usuari una multa de 150 €. El servei és de 24 hores de dilluns a diumenge, els 365 dies de l’any.  De color vermell i amb el parafang blanc, la bici té un disseny diferent del de les bicicletes comercials, a fi d’impedir el seu robatori i posterior venda al mercat negre.  Durant els cinc anys de vida del servei, s’han ideat diferents millores, la qual cosa ha permès reduir les queixes dels usuaris i el cost del vandalisme.

Article relacionat: Bicicletes de segona mà a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Bradley Schroeder via VisualHunt

El programa de bicis de Barcelona compta amb una mitjana de 10,8 viatges per bicicleta i 67,9 trajectes per resident, segons el ITDP (Institut per al Transport i Polítiques de Desenvolupament) de Washington. Al llarg del planeta, hi ha altres ciutats que també utilitzen sistemes similars, i sumen aproximadament 400 sistemes diferents de serveis lliures, i més de 700.000 bicicletes dedicades a ells. Mèxic DF, Mont-real, Nova York o Rio de Janeiro són algunes de les ciutats que disposen d’aquest tipus de serveis, entre les quals s’hi estima un total d’entre 400 i 600 ciutats del planeta que compten amb aquest. Des de la pàgina web de Bicing, es pot consultar tot tipus d’incidències del servei, així com donar-se d’alta, gestionar la targeta, etcètera. Consulta les preguntes freqüents aquí. També existeix una aplicació per smartphone que permet consultar disponibilitats, itineraris, etcètera. Per construir una ciutat equilibrada i respectuosa amb el medi ambient, aquest programa ha resultat sens dubte tot un èxit.

Utilitzes el sistema de Bicing de Barcelona? Que et sembla?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari