Durant els darrers anys, l’skate (esport lliure que es practica sobre una tabla o monopatí), ha anat adquirint més interès i per tant, més adeptes, sobretot a Barcelona, on s’ha convertit en un dels esports de carrer més populars.

Això és degut, sobretot, a les característiques òptimes dels carrers i espais públics de la ciutat per a la seva pràctica: carrers amplis, llargs i llisos, amb freqüents pujades i baixades, a més de moltes infraestructures patinables a l’entramat urbà.

Ets un fanàtic d’aquest esport i encara no saps on comprar material pel teu hobby preferit? No et preocupis, perquè en aquest blog de ShBarcelona et recomanem unes quantes botigues d’skate a Barcelona.

Article relacionat: On anar amb skate a Barcelona

Practicar skate a Barcelona

Com hem dit abans, la capital catalana és un lloc ideal pels amants de l’skate, però les lleis encara són estrictes amb aquest esport, així que la seva pràctica a les zones públiques com carrers i places està prohibida i pot suposar una multa. Per això, s’han habilitat tota una sèrie de skateparks on podràs realitzar aquest esport sense cap problema ni restriccions.

Imatge via Unsplash

El més freqüentat de tots és el de la Mar Bella, al costat de la platja, al districte de Sant Martí, que disposa de 3.000 m2 amb diferents zones i nivells. Però res ha d’envejar el nou skatepark de Les Corts, que disposa de murs, plans inclinats, escales, grades, plataformes i baranes a disposició dels skaters, aficionats a la bici BMX o als patins de línia. Altres skateparks els trobaràs a l’àrea metropolitana, com el d’Esplugues de Llobregat o el de Parets del Vallès.

Patinar amb skate és una activitat cada cop més estesa entre els joves, i és habitual veure a grups d’skaters patinant a algunes de les places de la ciutat, com és el cas de la zona del MACBA, a Ciutat Vella, molt coneguda i popular per als amants d’aquest sport, que s’apropen al recinte a practicar i pasar una bona estona practicant aquest esport a l’aire lliure.

Article relacionat: Coneixes Barcelona? Demostra-ho!

On comprar skates?

Si passeges pel centre de Barcelona, veuràs que l’ambient dels carrers és molt propici per portar a terme aquesta activitat. La gran majoria de botigues d’skate a Barcelona es troben precisament al districte de Ciutat Vella, que alberga els barris del Gòtic, el Raval, la Barceloneta i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. A la zona gòtica destaquen quatre botigues: Amigos Skate Shop (carrer de la Palla 7), New Style (carrer Escudellers 71), 12 Pulgadas (carrer Durán i Bas 1) i Big Jump (carrer Ganuda 35), que per a molts, és el millor establiment de la ciutat.

Imatge via Unsplash

Al barri del Raval també hi ha moltes botigues especialitzades amb l’skate. T’aconsellem Barna Style Wear (carrer de Ramallers 5), Free Sports (carrer Bonsuccés 2), on també es reuneixen grups d’skaters, i Trust Nobody (carrer Tallers 1), un local bastant mític. Tenint en compte que els preus dels productes d’skate no són barats, al barri de la Ribera hi ha una botiga, Bodo Barcelona, que ofereix preus més assequibles, de fet, hi podràs trobar tables petites per l’increïble preu de 47€!

Finalment, a la Barceloneta hi trobaràs Surf Shop (Passeig Sant Joan de Borbó 80-84). Deixant de banda els barris més cèntrics de la ciutat, una altra zona molt alternativa i amb vàries botigues d’skate a Barcelona és la part del districte de l’Eixample que envolta l’Arc de Triomf, tocant el Parc de la Ciutadella.

En aquesta àrea destaca una botiga de la qual alguns diuen es tracta del “temple dels skaters”, estem parlant d’Inèrcia (carrer de Flor 10). A l’Esquerra de l’Eixample també cal mencionar Ikara Shop & Gallery (carrer Urgell 82), que no només ven articles d’skate, sinó que a més, ofereix exposicions i Tactic Surf (carrer Enric Granados 11), amb preus més assequibles.

Coneixes altres botigues d’skate a Barcelona?

5 / 5 ( 5 votes )
Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Recent Posts

És possible obrir un compte bancari amb passaport?

Barcelona, una ciutat vibrant i multicultural, atreu a persones de tot el món amb el…

1 setmana ago

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

3 setmanes ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

4 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

1 mes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

2 mesos ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago