blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Relaxar-se

Cafès per llegir a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Elia

No és difícil trobar llocs per llegir tranquil. Pots asseure’t a gaudir de la lectura als parcs i jardins de la ciutat però també a diversos bars i cafeteries de Barcelona que són tranquil·les. Alguns d’aquests espais estan pensats íntegrament per a la lectura i el treball individual, uns altres són cafès adossats a reconegudes llibreries i uns altres són espais on gaudir de la poesia de Barcelona. A ShBarcelona us deixem aquí una petita llista dels millors cafès per llegir a la Ciutat Comtal de forma tranquil·la mentre gaudeixes d’un  croissant i un cafè o el que et vingui de gust combinar amb la lectura. Actualment, molts bars literaris clàssics on s’organitzaven recitals i activitats poètiques estan tancant en el districte de Ciutat Vella, com el Lletraferit o la Granja de Gavá, dos llocs emblemàtics al carrer Joaquín Costa del barri del Raval molt coneguts pels amants de la literatura. Malgrat això, Barcelona segueix reservant alguns llocs màgics per als àvids lectors. Hem seleccionat 5 cafeteries per llegir a Barcelona que volem que coneguis.

Article relacionat: Botigues de llibres a Barcelona

Llocs per llegir a Barcelona mentre prens un cafè

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Babelia disposa de taules de fusta, un còmode sofà en l’entrada i un banquet al porxo d’aquest bar cultural de l’Eixample. Una de les seves parets està coberta amb una immensa prestatgeria de llibres de segona mà en diverses llengües. Un espai mitjanament nou que s’està convertint en un lloc de trobada i en el qual podràs gaudir d’un cafè o un te mentre llegeixes tranquil·lament. Està situat a l’Eixample, al carrer Villarroel 27 . La segona recomanació que et portem és No llegiu, una llibreria on es poden llegir els llibres abans de comprar-los. Un concepte nou per als consumidors de llibres que no tenen clar què comprar si no ho han meditats abans i pels quals agraden de llegir les primeres fulles abans de llançar-se a l’adquisició del llibre. Fan també presentacions de llibres i cicles de lectura. Aquest establiment s’ubica al Poblenou, al carrer Amistat 22La Central ésuna de les millors llibreries de Barcelona. La llibreria de la Central té diverses tendes a Barcelona, una a l’Eixample, amb l’aclamat Cafè de la Central, una altra al Raval i una altra al Museu d’Història de Barcelona. Es fan en ella moltíssims esdeveniments de cultura i literatura. El Cafè ofereix combinar gastronomia amb lectura en un ambient tranquil i amb molta llum natural. Ho trobaràs a l’Eixample, al carrer Mallorca 237.

Article relacionat: La Central, tot pels llibres

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Horiginals es va inaugurar com a espai de trobada alternativa per a la poesia a Barcelona on s’han fet quantitat de tertúlies literàries, recitals i una infinitat d’activitats relacionats amb la poesia, dins del cicle de poesia anomenat o.r.i.n.a.l. (obrador de recitacions i noves actituds literàries). El seu nom li fa més que justícia a aquest restaurant cafeteria de Barcelona que ha estat lloc de trobada de projectes literaris i d’escriptors. Situat al districte de Ciutat Vella, el trobaràs al carrer Ferlandina 29. Un altre dels millors cafès literaris de Barcelona és el Club Cronopios. Es troba una mica més enllà del Horiginal, al número 16 del mateix carrer, que deu el seu nom a Julio Cortázar. No és estrictament un bar, sinó una associació cultural on s’organitzen tallers i recitals de narrativa i poesia de Barcelona, entre moltes altres coses. Un bon lloc també per llegir un llibre en un ambient càlid i acollidor.

Ens recomanes altres cafès per llegir a Barcelona?

Sobre l'autor

Elia

Filòloga hispànica i apassionada de les lletres. M'agrada el teatre (molt), la literatura (més encara) i la cultura. He unit la meva passió per les arts creant una companyia de teatre anomenada LetrasConVoz i un web de temàtica cultural.

Deixar un comentari