blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Festes majors del Raval

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

El Raval és un dels barris més populars de Barcelona i, tot i que ara mateix compta amb diversos problemes sobretot relacionat amb l’ okupació, sempre ha estat un dels barris que més interès ha despertat sobre els turistes, gràcies a la seva ubicació propera al centre i a la platja, on es troben els monuments i els racons més visitats de la Ciutat Comtal. El Raval és un dels barris més antics de la ciutat, essent el primer a evolucionar més enllà dels murs de la primigènia Barcino. La seva antiguitat posa de manifest la identitat cultural de les seves tradicions, i entre totes elles destaca la seva Festa Major, com a molts barris de la ciutat, compta amb la seva pròpia essència i idiosincràsia. Avui, des de ShBarcelona us volem parlar sobre la Festa Major del Raval, que té lloc durant aquestes dates a la nostra ciutat.

Article relacionat: Què visitar al barri del Raval

El Raval i les seves Festes Majors

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El Raval és un barri multicultural i multiètnic a causa de la gran quantitat d’ immigrants que han escollit aquest barri del districte de Ciutat Vella com al seu lloc de residència. Aquesta mescla de cultures imprimeix, com no podia ser d’ altra manera, l’ essència de les seves festes majors. Les festes d’ un barri es nodreixen de les coses que entretenen i interessen a la gent que hi viu en ells, i es converteix en un viver de propostes d’ oci, cultura i gastronomia de gran interès, no només per als veïns, que sens dubte són els primers interessats, sinó que també com a un reflex de l’ acollida que tenen els curiosos i els turistes dins de la comunitat amb la finalitat de compartir moments de diversió i entreteniment amb tothom el que estigui disposat a participar-hi.

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Per a aquest motiu, les Festes del Raval, organitzades per l’ assossiació de veïns del Carme, compten amb una gran varietat d’ activitats, tallers, menjars populars, concerts i espectacles d’ una diversitat important, així com mercats artesanals i tenders que representen als comerciants del barri i es converteixen en un fons immillorable per a donar a conèixer les seves creacions. Les Festes Majors del Raval se celebren del 12 al 15 de juliol, i és el cap de setmana quan concentren la major part de concerts i activitats. El motiu de la celebració és honorar la Verge del Carme, patrona de la parròquia del barri. No et pots perdre els balls populars, els gegants i capgrossos, la diada bastonera i la diada castellera, on podràs veure als millors grups de castells de Catalunya, els concerts i la carrera popular del barri. Aquest any els organitzadors de la festa també han preparat un espectacle pirotècnic com a fi de festa.

Article relacionat: On anar a ballar a Barcelona

Ara ja coneixes les festes majors del Raval i la seva riquesa cultural, que et farà entendre la forma que tenim els barcelonins de divertir-nos i les tradicions amb les quals hem crescut. No et perdis aquesta oportunitat de coneixen s més en profunditat, o de passar uns dies divertint-te en un dels barris més populars de la ciutat.

Has visitat les Festes Majors del Raval? Que t’ han semblat? 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari