blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Cap d’Any a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

El Cap d’Any és una de les festes més divertides i emocionants de tot l’any. La gran majoria de persones ens posem les nostres millors gales per celebrar que s’acaba l’any i que en comença un altre, amb la voluntat de millorar les nostres actituds i desitjar que aquest nou any sigui agraït amb nosaltres i ens tracti amb bondat. Espanya té una forma peculiar de celebrar l’Any Nou, i a Barcelona no és diferent, així que avui, des de ShBarcelona, us volem parlar de com se celebra el Cap d’Any a Barcelona i lon trobareu les millors festes en aquesta nit tan especial, l’última de l’any.

Article relacionat: Prepara la teva llar pel Nadal

Pren el raïm a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Un dels costums més tradicionals a Espanya en aquesta data assenyalada és prendre’s el raïm al so de les campanades. Generalment, les famílies i/o els grups d’amics es reuneixen per sopar junts, de vegades a casa, amb un menú especial que sol ser d’elecció lliure, però que es caracteritza per ser una mica més refinat de l’habitual, on el marisc, les delicatessen i els plats d’autor tenen un paper protagonista. Després del sopar de gala, la televisió es torna la gran protagonista pel fet de ser la que retransmetrà les dotze campanades. Doncs bé, entre copa i copa de cava o xampany, ens mengem el raïm al compàs de les dotze campanades. Al voltant d’aquest ritual anual hi ha diverses supersticions, algunes de les quals diuen que si t’ennuegues amb el raïm, serà un senyal que l’any no serà del tot bo; o que és millor començar l’any amb el peu dret per iniciar-lo -i mai millor dit- amb bon peu; que si hem de deixar unes joies d’or a la copa de cava o xampany perquè ens porti bona sort (sobretot si no te les empasses en beure-te-les) i una infinitat més amb les quals ens volem convèncer que aquest any serà el millor de la nostra vida. L’esperança és l’últim que es perd.

Article relacionat: Compres nadalenques a Barcelona

On celebrar el Cap d’Any a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

En altres ocasions els barcelonins prefereixen sortir a sopar fora, a algun restaurant elegant que compti amb un bon menú de festa. Barcelona compta amb una gran varietat d’ofertes irresistibles per a celebrar aquesta nit inoblidable, en la qual s’inclou el cotilló, el raïm i, normalment, una mini festa després de les campanades amb música divertida i una mica d’alcohol. Pots provar a Dos Torres, un elegant restaurant a Sarrià amb jardí, ideal per a celebrar el cap d’any de manera glamurosa. Carpe Diem Lounge ClubCDLC de Barcelona, ​​un local de menjar fusió també amb una àmplia terrassa i zona chill out, és també un establiment ideal per a la celebració d’un Cap d’Any d’allò més cool. També pot estar bé el Mamarosa Beach, al costat de la platja de la Barceloneta, un restaurant de cuina mediterrània a dues passes de la sorra. Si et ve de gust una festa més espectacular, sempre pots celebrar Cap d’Any amb la festa que organitza l’Ajuntament de Barcelona per a l’ocasió. Aquest any se celebrarà a l’Avinguda Maria Cristina, al peu de la Font Màgica de Montjuïc. La companyia francesa Groupe F serà la que s’encarregarà d’adornar el cel de la Ciutat Comtal amb un extraordinari espectacle pirotècnic i diverses performances en un excepcional espectacle que no et deixarà indiferent.

Quin és el vostre pla per a celebrar el Cap d’Any?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari