Categories: Descobrir

Com funciona el Tax Free?

Els turistes que viatgen a grans capitals no poden evitar comprar productes típics de l’indret. Ara bé, en algunes destinacions és possible beneficiar-se àmpliament del Tax Free, un sistema molt avantatjós amb el qual no pagaràs certes taxes i impostos que solen augmentar el cost de determinats productes.

Si ja vius a la ciutat amb un pis de lloguer a Barcelona, no podràs beneficiar-te d’aquest sistema, sinó que està enfocat cap als visitants temporals.

Per poder obtenir aquest tipus de descomptes a diferents parts de món cal complir alguns requisits, dur a terme uns tràmits específics a l’aeroport, i presentar alguns documents necessaris. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem de com gestionar i aconseguir el Tax Free a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Les millors rebaixes de gener a Barcelona

En què consisteix i com funciona el Tax Free?

Imatge via Pixabay

Els beneficis del Tax Free són diferents depenent del país en el qual estem. Un dels requisits que ens demanen a l’hora de comprar productes lliures d’impostos és tenir una altra nacionalitat diferent de la del país en qüestió.

De la mateixa manera, és imprescindible no residir-hi durant un període prolongat de temps. A l’hora d’aplicar-se el descompte, en la majoria dels països subjectes a Tax Free hauràs de fer una despesa mínima en la seva moneda, ja sigui en una mateixa botiga, en un producte concret o en la totalitat de les teves compres.

Normalment és fàcil distingir els comerços que estan subjectes a aquesta iniciativa, ja que solen estar senyalitzats amb el terme «Tax Free». Això sí, tingues compte que només podràs comprar productes concrets, quedant exclosos gran part dels aliments i dels serveis oferts a restaurants i hotels.

El Tax Free funciona de dues maneres diferents depenent del país de destinació que triïs. En alguns països, només cal presentar el passaport i els bitllets d’avió d’anada i tornada a la botiga perquè t’apliquin el descompte del Tax Free.

Ara bé, a altres racons de món és necessari dur a terme alguns passos importants. En primer lloc, al moment de pagar la compra, hauràs de sol·licitar un formulari del Tax Free al dependent.

Article relacionat: Consells per afrontar la pujada de gener

Imatge via Pixabay

Un cop omplert el formulari de manera clara i concisa, hauràs d’anar a l’Oficina de Duanes de l’aeroport i presentar tant els teus documents (passaport o visat) com el formulari i els articles a deduir.

Allà et donaran un segell d’aprovació, que hauràs de bescanviar a una oficina de reemborsament pertanyent a les entitats de Tax Free perquè t’ingressin els diners que et corresponen.

Una cosa molt important a tenir en compte és que és possible que alguna d’aquestes oficines et descompti un comunicat de l’import en concepte de comissió.

És molt important que protegeixis bé els articles adquirits i que conservis tots els tiquets i formularis per si has de reclamar en el futur. Imagina’t que les teves maletes es perden i has de fer una llista amb els articles facturats perquè et retornin l’import.

Un cop tornis al teu país, si has viatjat a un país extracomunitari, hauràs de declarar a la Duana si les teves compres superen els 430 € o si portes amb tu certes mercaderies com tabac o alcohol la quantitat està per sobre del permès.

Per exemple, el Tax Free als Estats Units varia depenent de la ciutat o l’estat, ja que cada un d’ells disposa d’una política d’impostos diferent. Sense anar més lluny, a Nova York no existeix el Tax Free, tot i que els turistes poden sol·licitar targetes de descompte que podran utilitzar-se en centres comercials i magatzems.

A altres zones, com Montana, Alaska, Oregon o New Hampshire no cobraran impostos pels productes comprats pel viatger, sempre que aquest ensenyi el seu passaport. En el cas de Texas i Louisiana cal complir uns requisits en fer compres en aquells negocis que es troben adherits per poder sol·licitar la devolució d’impostos en els centres pertinents de l’aeroport: formulari, productes, targeta i documents de viatge.

Què més saps sobre el sistema de Tax Free?

5 / 5 ( 5 votes )
Xavi Maldonado

Recent Posts

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

3 dies ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

2 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

3 setmanes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

1 mes ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago

La plaça Espanya de Barcelona, un passeig recomanable

La Plaça Espanya de Barcelona és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Amb…

2 mesos ago