blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els consells dels nostres equips

Consells per afrontar la pujada de gener

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Amb el desembre i l’arribada a la fi de l’any, arriba una de les èpoques de més despesa per a les famílies. Una escapada per al pont de la Constitució, sopars d’empresa, l’amic invisible, dinars familiars, regals de Nadal per a tothom, la festa de cap d’any, més àpats familiars i, per si no n’hi hagués prou, amb el començament d’any arriben els reis i també les rebaixes. Llavors, quan tornes a la realitat, mires el teu compte bancari i entens per què gener és, tradicionalment, un dels mesos més complicats per a les economies familiars. Des de ShBarcelona volem ajudar-te amb uns petits consells per afrontar la pujada de gener.

Article relacionat: Aplicacions que t’ajuden a estalviar

Planifica, prioritza i sigues responsable

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Una acció que pot ser molt útil després de cap d’any és fer una llista de les despeses fixes i dels ingressos que tens previstos per als mesos vinents. Parar-te a pensar i enumerar exactament cadascuna de les teves despeses mensuals aproximadament, és un exercici molt interessant que de tant en tant hauríem de fer tots. Potser et serveix per veure amb més claredat que tens despeses les quals pots prescindir i que et suposarien un estalvi que podries invertir en altres coses. Quan tinguis els números clars, el millor és fer un pressupost i intentar cenyir-se a ell al màxim, donant prioritat al que realment és més necessari, urgent o important. El Nadal és una època d’excessos en molts sentits, per això tenir un pressupost clar i limitat t’evitarà dificultats econòmiques al mes de gener. Així i tot, és possible que tinguis alguna despesa imprevista: si vas a fer servir la targeta de crèdit, pensa bé el deute que pots assumir per no col·lapsar la teva economia els següents mesos. Pots gaudir de les festes, de la família, dels amics, fer regals als teus éssers estimats i tenir un Nadal fantàstic amb les teves finances sota control.

Article relacionat: Compres nadalenques a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Just després de l’arribada dels reis mags, posant el punt final a les festes nadalenques, comencen les rebaixes. Si et deixes portar per la febre consumista durant aquests dies, pots acabar comprant coses que no necessites. Compra de forma conscient, responsable. Compara preus a diferents establiments, hi ha botigues que ofereixen descomptes molt més interessants que d’altres. Internet és una eina genial per buscar i fer comparatives. Aprofita per comprar productes de qualitat que són una bona inversió i et duraran molt de temps. Vés amb compte amb les gangues: tot i que un producte estigui molt rebaixat, no ho compris si realment no et fa falta. Evita anar de rebaixes si no necessites res, és la millor manera de no acabar comprant capritxos innecessaris. Afrontar la pujada de gener serà molt més fàcil si prèviament has planificat, has prioritzat i has estat responsable amb el pressupost. I si tot i això saps que et costarà arribar a final de mes, hi ha petites coses que pots fer en el teu dia a dia. Utilitza menys el cotxe i ves caminant o amb transport públic, ja que et suposarà un estalvi important en gasolina. Mira bé on fas la compra perquè hi ha una gran diferència de preus d’alguns supermercats a uns altres. També pots portar-te el tupper a l’oficina, és més barat i et permet preparar-te opcions més saludables.

Ens pots donar altres consells per a afrontar la pujada de gener?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari