blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

Com viure al centre de Barcelona sense estrès

Plaça Reial de Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Moltes persones volen viure al centre de Barcelona amb la intenció de gaudir dels millors serveis i la possibilitat d’estar emplaçat al cor de la ciutat. La Ciutat Comtal gaudeix d’una zona centre plena de comerços de tota mena, monuments emblemàtics i històrics, llocs clau per a la trobada, una variadíssima oferta gastronòmica i d’oci i multitud de llocs que conviden a la cultura i l’espectacle.

Si vols viure tot això sense haver de desplaçar-te i busques gaudir de la ciutat en tota la seva esplendor al costat de casa aquest, sens dubte, és la zona ideal. Però, com tot, la zona centre té el seu costat negatiu, que són les aglomeracions i el soroll. Si vols viure d’una manera més relaxada però sense renunciar al centre de Barcelona, no et perdis aquest article que et portem des de ShBarcelona.

Article relacionat: Els llocs més tranquils per viure a Barcelona

Viure tranquil al centre de Barcelona

Imatge d'un carrer de Barcelona

Imatge via Pixabay

Els nuclis centrals de les ciutats solen ser els llocs més concorreguts, on la gent sol quedar com a punt de partida i moure’s d’aquí cap allà. Gairebé tots els comerços, locals, restaurants i bars estan plens, els transports públics plens de viatgers i no hi ha descans, ni de dia ni de nit.

Tot i això, si ets dels que volen viure l’ambient de la ciutat i gaudir-la al màxim, llogar un pis al centre és el més desitjat. Si tens el neguit de viure al centre i que això pertorbi la teva serenitat, no et preocupis. Si segueixes aquests senzills consells, aconseguiràs que la teva estada al cor de la ciutat sigui menys estressant.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure

Consells per no estressar-se vivint al centre de la ciutat

  • Mercat local de Barcelona

    Imatge via Pixabay

    Primerament, el que has de fer és escollir un pis adequat per gaudir de més pau. Procura que aquest sigui alt, evita que hi hagi veïns a sobre, i que gaudeixi d’un bon aïllament en portes i finestres.

  • Fes una inspecció de quins seran els teus nous veïns. Revisa si són joves, estudiants, famílies amb nens petits, persones amb mascotes, si són pisos destinats al turisme … Tot això t’indicarà el grau de soroll que poden arribar a fer.
  • Intenta buscar pis a un carrer de vianants (a Ciutat Vella no tindràs problemes per a això) i així evitar el soroll dels cotxes circulant i els embussos que solen tenir lloc a la zona.
  • Evita llogar o comprar un immoble a un carrer ple de locals d’oci, restaurants o bars. Els sorolls que generen aquests negocis poden resultar molt molestos i el pelegrinatge de transeünts a la zona pot interferir en el teu descans.
  • Escull rutes menys massificades per anar i tornar a casa.
  • Si t’ho pots permetre, tria els horaris amb més tranquil·litat per realitzar les teves compres o fer les teves gestions quotidianes pel barri. Per exemple, procura fer-ho entre setmana, al matí a partir de les 10 hores o a primeríssima hora. No podràs evitar als turistes, però sí a molts dels veïns de la ciutat que s’apropin a la zona, ja que la gran majoria es trobarà en el seu horari laboral.

Ens dónes algun altre consell per viure al centre de la ciutat sense tant d’estrès?

 

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari