blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els consells dels nostres equips

Consells per no perdre diners en el canvi de moneda

Una noia mostra uns quants bitllets de dòlar
Escrit per Xavi Maldonado

A l’hora de viatjar és habitual canviar efectiu a la moneda local per tal de portar a sobre una quantitat en metàl·lic i fer els pagaments més còmodament al país de destinació. Això és habitual quan viatgem a països que disposen, evidentment, d’una altra moneda diferent de la nostra.

En aquest article de ShBarcelona volem donar-vos alguns consells per intentar no perdre diners en el canvi de moneda i rendibilitzar al màxim les nostres finances a l’hora de viatjar.

Article relacionat: Com canviar d’un banc estranger a un de nacional

No perdis diners a l’hora de canviar de moneda

A l’hora de viatjar a un país amb una moneda diferent sempre ens entren dubtes d’on canviar els nostres diners per perdre el mínim possible.

Persona mirant com está el canvi de moneda a un ordinador

Imatge via Unsplash

Abans de donar uns consells sobre els millors llocs per fer-ho, us volem explicar un parell d’elements importants per entendre el funcionament del canvi de moneda.

El tipus de canvi és el que ens diu quantes monedes d’una divisa es necessiten per tenir una unitat d’una altra. És important tenir en compte que el tipus de canvi no és fix, si no variable i canvia de forma constant.

Per tant, és important tenir en compte que la taxa que t’ofereixin sigui el més semblant possible al tipus de canvi mitjà del mercat.

D’altra banda, la comissió pel canvi és un altre factor a valorar per no perdre diners amb l’operació. Hi ha molta gent que només contempla el concepte anterior a l’hora de realitzar el canvi de moneda, cosa que fa que després es decebin.

La comissió es pot aplicar a un percentatge de diners en iniciar l’operació, a una comissió fixa o a les dues coses. Cal fixar-se molt en el canvi de moneda amb aquesta comissió.

Com hem comentat abans, el preu de la moneda varia segons el dia en què facis el canvi, el problema és que no hi ha una tarifa plana que es mantingui en el temps i per això és complicat saber quan sortirà més rendible.

Una altra dada important és que els convertidors en línia et mostren el preu que tenen les divises en el mercat, no a què el pots aconseguir tu com a usuari final.

Un altre pensament molt recurrent entre els que necessiten canviar moneda és que si els sobra moneda, a la tornada, se l’hauran d’empassar. Aquesta afirmació no és correcta, ja que després podràs canviar de nou la moneda sobrant, és clar.

Article relacionat: Requisits dels bancs per concedir una hipoteca

Bitllets de diferents països

Imatge via Unsplash

A continuació us fem un recull d’altres consells a tenir en compte a l’hora de canviar de moneda:

  • Evita realitzar el canvi directament als aeroports, tret que sigui estrictament necessari. El normal és que et surti més cara, per haver de pagar les taxes i comissions de l’aeroport.
  • Acudir a les cases de canvi que hi ha als centres turístics de les grans ciutats implica que et cobrin una comissió, tot i que menor que en els aeroports, que sol ser d’entre el 2 i el 7% de l’import sol·licitat.
  • Una altra cosa important és que tant en aquestes cases de canvi, com les que existeixen en els aeroports, la comissió va implícita.
  • Treure diners a dèbit o crèdit als caixers de país de destinació no et farà estalviar diners. Les comissions per retirar diners d’un banc estranger són bastant elevades.

Qualsevol banc pot canviar euros per la moneda estrangera. Acudir al nostre banc de tota la vida, en el qual som clients des de fa temps pot ser l’opció més adequada.

Ens dónes altres consell per estalviar diners amb el canvi de moneda?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari