blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Cosmocaixa

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Cosmocaixa Barcelona és un museu de ciències, pertanyent a l’Obra Social de “La Caixa”. Es tracta d’un edifici construït per Josep Domènech i Estapà a la primera dècada del segle XX, amb la finalitat d’albergar un asil per a invidents que va funcionar fins als 80; llavors fou remodelat i ampliat per Jordi Garcés i Enric Sória, per a albergar el Museu de la Ciència de la Fundació “La Caixa”. Desde ShBarcelona volem donar-vos a conèixer aquest espai cultural i lúdic ideal per que els més petits comencin a entendre la ciència.

Pisos de lloguer a Barcelona

Foto vía Pixabay

S’inaugurà l’any 2004, després de la remodelació de l’anteriorment citat Museu de la Ciència. Actualment és dirigit per Anna Sanahuja, i l’any passat el nombre de visitants va superar les 700.000 persones. El conjunt disposa de 50.000 metres quadrats. Els 30.000 edificats es divideixen en espais diferenciats, tots ells enfocats a la divulgació d’una branca específica de la ciència.

Al seu interior podem contemplar el “mur geològic”, que ens mostra diverses estructures geològiques, el “bosc inundat”, que reprodueix un bosc amazònic, la “sala de la matèria” amb diversos experiments sobre l’evolució de la matèria, sales infantils com el “planetari bombolla”, la sala “Chick i Flash” o la sala “Toca, toca“, el “Planetari” i els pavellons “d’exposicions temporals”.

Pisos de lloguer a Barcelona

Foto vía Pixabay

Ofereix una oferta museogràfica permanent. Una selecció de fragments de realitat: experiments, objectes, animals, plantes, etcètera, reunits per a proporcionar al visitant estímuls i emocions a través de la ciència. El 9 d’Abril s’ha estrenat l’espai Top Ciència, destinat al foment de vocacions científiques i a la trobada amb la recerca més actual. És un lloc que acosta determinats projectes científics a la ciutadania i mostra la importància que té la ciència per a la societat. Al llarg de l’any, aniran desfilant per aquest espai i de dos en dos, diferents projectes de recerca, els dos primers seran: 1- Per quan una vacuna contra la SIDA? 2- Cap a unes comunicacions ultra segures.

En una altra zona d’aquesta macro sala, se’ns mostra quins conceptes científics interessen més a la societat. També pretén ser un lloc de referència per als joves on trobar què es fa en l’àmbit de la recerca més actual en ciència, per què es fa, i on es fa. Compta amb altres serveis, com cafeteria restaurant i aparcament propi. Ho trobaràs al carrer d’Isaac Newton, 26, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Des de ShBarcelona t’animem a passar una bona estona en l’univers de la ciència visitant aquest interessantíssim lloc.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari