blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Desplaçar-se

Descobreix com funciona el nou Bicing

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Desplaçar-se per Barcelona mitjançant la bicicleta és cada vegada més habitual, el que ha motivat, fa ja diversos anys, la creació d’un servei municipal de lloguer de bicicletes perquè, qui ho desitgi, pugui utilitzar aquest mitjà de transport per moure’s per la ciutat. Fins ara el servei ha estat tot un èxit i l’han utilitzat milers de persones, siguin turistes o ciutadans locals. Darrerament el Bicing, que així es diu aquest servei de transport municipal, ha patit alguns canvis en el seu funcionament, per això, des de ShBarcelona us volem parlem d’aquest, així com de les noves opcions que ofereix el popular Bicing de Barcelona.

Article relacionat: Bicing de Barcelona, mou-te en bicicleta

Descobreix les novetats del Bicing

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Gener74 via VisualHunt

Com hem comentat anteriorment, el Bicing és un servei de transport urbà, circumscrit a l’àrea metropolitana de Barcelona, ​​que ofereix bicicletes per desplaçar-se per la ciutat. El seu funcionament bàsic no ha canviat especialment, però sí que hi ha certes millores pel que fa al servei, molt interessants per a l’usuari. A manera de recordatori, el Bicing compta amb una sèrie de parades distribuïdes per la ciutat de Barcelona on es poden adquirir les bicicletes per desplaçar-se mitjançant un carnet que s’ha de formalitzar a través de la pàgina web, amb diferents tarifes depenent de les teves necessitats. Les bicicletes s’han d’aparcar de nou a les parades habilitades, i si se supera la mitja hora de trajecte, la tarifa augmenta de manera progressiva. Si la bicicleta no es retorna passades 24 hores, hi ha una penalització important. El funcionament general és el mateix, però hi ha certes novetats respecte a l’ús del Bicing que anirem detallant a continuació. En primer lloc, el servei augmenta el nombre d’hores d’ús de les bicicletes i ara es podrà utilitzar les 24 hores del dia els 365 dies a l’any. Perquè no hi hagi problemes, hi ha un servei d’informació, amb un telèfon de contacte que és el 937 078 900.

Una altra de les novetats introduïdes és que la flota de bicicletes inclou noves bicicletes elèctriques, que s’uneixen a les 6000 de mecàniques que hi ha a la capital catalana. Ara mateix la flota ha augmentat amb 1.000 unitats elèctriques, però es preveu superar aquest nombre en funció de la demanda dels usuaris. També han augmentat les estacions, on es podrà escollir entre els dos tipus de bicicletes. Actualment hi ha 425 estacions, però està previst que s’hi habilitin moltes més. Pots veure les estacions disponibles aquí. També ha millorat l’aplicació per a dispositius mòbils del servei, on podràs sol·licitar una bicicleta, demanar temps extra o comprovar l’estat de les bicicletes que has retornat. Al seu torn, s’amplien els accessos al servei, podràs recollir i tornar les bicicletes a través d’una targeta intel·ligent sense contacte, de l’aplicació mòbil i del telèfon intel·ligent amb tecnologia NFC. Pel que fa a les tarifes, pots triar entre un abonament de tarifa plana, per als que utilitzen aquest servei habitualment, i un altre per a ús ocasional, per als que l’utilitzen de tant en tant. Finalment, per optimitzar el servei i que sigui més ecològic, tots els vehicles de la flota relacionats amb la distribució i la regulació de les bicicletes seran elèctrics.

Article relacionat: Tours en bicicleta per Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Nacho Sanchez Beas via VisualHunt

Per últim, és important tenir en compte diverses coses. D’una banda, les estacions s’aniran modificant a poc a poc per a adaptar el nou sistema de recollida i aparcament de les bicicletes (a través de l’app del mòbil o de mòbils NFC). Per tant, durant el període de transició, les bicicletes de les estacions antigues només podran estacionar-se en aquestes mateixes estacions antigues i, al revés, les bicicletes de les estacions noves només es podran estacionar en les noves. Aquí trobaràs més informació pel que fa a aquest fet. Al seu torn, durant un període de temps, la zona privada d’usuari de la pàgina web estarà inhabilitada i les consultes o accions necessàries que es feien a través d’aquesta es poden fer mitjançant el servei d’atenció al client, que pots accedir clicant aquí. Si vols personar-te en una oficina per solucionar els teus dubtes o inquietuds sobre la transició d’estacions o del funcionament del bicing, pots dirigir-te al carrer Calàbria 66, on s’ha obert una nova Oficina d’Atenció a l’Usuari. L’antiga, situada a la Plaça Pi i Sunyer, romandrà oberta fins que finalitzi el període de transició.

*Imatge de: -Dreamflow- via VisualHunt

Què et semblen aquestes novetats per al sistema de transport del Bicing?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari