blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomía

Dolços d’estiu

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Una de les millors coses a l’hora de gaudir de la vida està en els aliments que mengem. Molts arriben a l’èxtasi amb una bona xocolata, un deliciós pastís o un colorit Cupcake. I sí, sembla que el sucre està present en molts d’aquests instruments del diable que ens roben, consumits en excés, la salut i la consciència. Però, com sempre, amb moderació i mesura, no és perjudicial, així què per què privar-nos de les coses dolces? Avui, en aquest article de ShBarcelona us volem parlar dels dolços típics de l’estiu així que, no perdis detall!

Article relacionat: Les millors gelateries de Barcelona

Dolços que es prenen a l’estiu

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

L’estiu és una època ideal per prendre coses dolces i fresques, ja que la calor sol baixar-nos la tensió arterial i el sucre pot ajudar a evitar les tan temudes lipotímies típiques de les altes temperatures. El primer producte del qual volem parlar-vos a la nostra llista de dolços d’estiu és l’smoothie. Es tracta d’una espècie de batut elaborat amb trossos de fruita i amb algun tipus de producte lacti que pot ser llet, iogurt o begudes vegetals com la llet de soja, la llet de civada o la llet d’ametlla, entre d’altres. Sol barrejar-se amb gel per donar-li frescor, ja que es pren fred. Sol tenir una consistència semblant a un batut però una mica més espès. Es diferencia principalment de la resta de productes del mateix tipus per ser més cremós que aquests, que solen ser més similars a un suc. L’autèntic smoothie s’elabora amb fruita natural o congelada, triturada o liquada el moment abans de consumir-se. L’habitual és que l’smoothie es consumeixi barrejat amb gel picat, el que fa que s’assembli a un granissat natural, però més cremós.

Article relacionat: Els millors vermuts d’estiu a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Un altre producte deliciós i dolç que es consumeix tradicionalment a l’estiu és l’orxata, una beguda refrescant i una mica cremosa, originària d’Alboraya, localitat de València, que s’elabora amb aigua, sucre, xufes, canyella i la pell d’una llimona. Les xufes són uns petits tubercles amb forma de nusos i és la comunitat valenciana la més coneguda a l’hora de cultivar-les. Aquesta beguda s’ha popularitzat des de fa molts anys a tot Espanya i es prepara principalment a l’estiu. Sol beure’s amb una palleta i, de vegades, s’acompanya amb fartons, una mena de brioix allargat que es mulla en l’orxata. Però si hem de parlar del dolç per excel·lència de l’estiu, aquest, sens dubte, és el gelat. Aquest dolç típic de l’estiu pot ser de gel o cremós i podem trobar diferents qualitats al mercat. En primer lloc els gelats industrials, que estan fabricats en plantes industrials i on en la seva elaboració s’utilitzen colorants artificials, saboritzants i estabilitzadors per realçar el seu aspecte i sabor. Són els que escollim a les cartes de gelats de marques comercials. Però els que més èxit tenen són els deliciosos gelats artesans que s’elaboren en petites fàbriques, amb procediments artesanals i principalment manuals. En la seva elaboració es fan servir productes frescos i, al contrari dels gelats industrials, no s’utilitzen saboritzants artificials, colorants, ni conservants. Tenen un aspecte molt cremós i desitjable. Són, lògicament, molt més cars que els industrials i Itàlia, Argentina, Alemanya i el Japó són els països que s’han especialitzat en aquests dolços d’estiu tan deliciosos.

Quins són els teus dolços preferits per prendre a l’estiu?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari