blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els barris de Barcelona

Els barris més segurs de Barcelona

Imatge d'un dels carrers de Barcelona en plena tranquil·litat
Escrit per Xavi Maldonado

Viure tranquil i segur és una cosa que tots busquem, un bé molt preuat que té a veure amb la qualitat de vida de les persones i la seva percepció de la felicitat. Barcelona és en general una ciutat segura, tot i que hi ha certs punts calents que aglutinen la majoria de problemes d’inseguretat de la ciutat, cosa que ja hauràs descobert si ja gaudeixes d’un pis de lloguer a la Ciutat Comtal.

De tota manera, avui volem indicar-vos, en aquest article de ShBarcelona, alguns dels barris més segurs de la capital catalana, per si teniu pensat allotjar-vos a Barcelona durant una temporada o pensant més a llarg termini.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure

Els barris més tranquils de la Ciutat Comtal

Sarrià

Carrer tranquil a la Ciutat Comtal

Imatge via Pixabay

Sarrià és un dels barris més tranquils i segurs de la capital de Catalunya. Es tracta d’un barri situat a la part alta de la ciutat, a prop de les Rondes.

És una zona residencial, però la part central, la més antiga, és un encantador entramat de carrers estrets, majoritàriament vianants, plens de comerços com botigues de roba, d’alimentació, restaurants i cafeteries.

Es tracta d’un barri de classe mitjana-alta, amb els preus dels immobles bastant alts. Disposa d’una bona xarxa d’autobusos que comuniquen el barri de Sarrià amb altres zones de la capital catalana, a més d’algunes parades dels FCG, una xarxa ferroviària similar a metro que comunica certes zones de Barcelona amb el centre i altres localitats catalanes.

El barri és tranquil, tot i que durant el dia, la zona central està plena de vida a causa de l’oferta comercial que ofereix el barri. En tractar-se d’una àrea allunyada del centre i amb preus bastant elevats, el veïnat sol tenir un perfil de caràcter més familiar i amb una renda per càpita força alta.

Les Corts

El barri de les Corts és un barri comercial durant el dia i molt tranquil durant la nit. Es tracta d’un barri situat prop d’una de les entrades i sortides de la Ciutat Comtal, amb l’Avinguda Diagonal.

Disposa de nombroses zones comercials, com el centre comercial l’Illa Diagonal o El Corte Inglés de l’Avinguda Diagonal. És un barri acomodat, de classe mitjana-alta, en el qual s’ubica la Zona Universitària de la Ciutat Comtal amb la majoria de facultats de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC).

També es troben moltes empreses a la zona, de manera que moltes persones es desplacen a la feina durant el dia per la zona, omplint-la de moviment i activitat, i l’abandonen de nit, convertint la zona en un recés de pau.

Article relacionat: Les millors zones de Barcelona per llogar

Vallcarca

Vista de Barcelona des del Park Güell

Imatge via Pixabay

El barri de Vallcarca és un dels més desconeguts de la Ciutat Comtal. Es tracta d’un barri situat en la part alta de la ciutat, pertanyent al districte de Gràcia.

Es troba entre els districtes de Sarrià-Sant Gervasi i Horta-Guinardó, limitant amb els barris del Putxet i la Teixonera. El barri és bàsicament residencial, molt tranquil i amb poques zones comercials, exceptuant el carrer República Argentina, que es troba al límit entre Vallcarca i el Putxet.

El barri és de classe mitjana-alta, disposa de pisos i torres antigues i d’edificacions més recents, algunes d’alt standing.

Quant al transport públic, la zona està ben comunicada, amb diverses parades de metro i d’autobusos que connecten la zona amb moltes àrees de la ciutat, entre elles el centre.

D’altra banda, disposa de diverses zones verdes limítrofes que el fan molt apreciat per a persones que busquen viure en una zona de la ciutat tranquil·la però molt ben comunicada amb el centre de la capital catalana.

Ens aconselles altres barris que siguin segurs a Barcelona? Deixa’ns la teva

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari