blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Festes Majors de Sants 2019

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Les festes majors de qualsevol municipi o barri solen ser durant els mesos estivals, ja que el bon temps afavoreix que es puguin desenvolupar sense problemes les diferents activitats que es programen, des de menjars populars al carrer, concerts, espectacles infantils, concursos, cercaviles, correfocs o qualsevol mena de representació cultural que té lloc als diferents enclavaments emblemàtics de cada localitat. El mes d’agost està carregat d’aquestes festes, i a Barcelona se celebren dues de les més importants de la Ciutat Comtal: les del barri de Gràcia i les del barri de Sants. Les dues rivalitzen des de fa anys per aconseguir els millors programes, i els veïns treballen per decorar de la millor manera els seus carrers. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem de les festes majors del popular barri de Sants.

Article relacionat: Festa Major a Sants

Gaudeix de les festes majors de Sants

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Barcelona.cat via VisualHunt

A les festes majors del barri de Sants, com passa en les festes de Gràcia que se celebren pocs dies abans, les associacions de veïns del barri adornen places i carrers. A més d’això, la presència de la cultura popular amb diferents representacions com gegants, castellers, diables i altres personatges de l’imaginari català, estan completament presents, perquè Sants compta amb entitats i organitzacions de molts tipus que les promouen. I, com no podia ser d’altra manera, no falten els balls, els dinars i els sopars veïnals, els concerts d’havaneres, els tallers infantils, o les fires, entre altres activitats. La festa se celebra en honor a Sant Bartomeu, patró del barri. Segons la llegenda, va viure el seu martiri a Sants, com molts altres cristians d’aquestes regions, en l’època de l’emperador Dioclecià. Sant Bartomeu va sofrir grans calamitats, entre les quals es troba el fet que li van arrencar la pell i segurament per això és considerat patró dels oficis relacionats amb el treball de la pell.

Article relacionat: On menjar a Sants

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via VisualHunt

A les festes majors de Sants pots gaudir de diferents activitats, la primera d’elles és el pregó inaugural, que anirà a càrrec d’una personalitat rellevant de la societat catalana. Un cop iniciades les festes, començarà el concurs de decoració de carrers i en elles i en altres zones rellevants com a les places del barri, se celebraran concerts i balls populars, cercaviles amb gegants i capgrossos, correfocs de diables, fires artesanals, botifarrades i menjars populars al carrer, una gimcana fotogràfica o diferents activitats i espectacles pel públic infantil. La festa major del barri de Sants s’inicia el pròxim 17 d’agost i finalitzarà el 25 d’agost de 2019. Els carrers de Sants es vestiran de gala aquest any, com tots els anteriors, per tal de sorprendre el visitant i enorgullir als veïns de la zona. Aquesta peculiaritat en les activitats característiques de les festes majors de Sants és compartida amb el barri de Gràcia. Les festes de tots dos barris són gairebé simultànies en el temps, gaudeixen d’activitats i programes similars i tenen en comú el concurs de decoració de carrers.

 

Què et sembla la Festa Major de Sants? Ja hi has participat en alguna edició?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari