blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Festes majors del barri de la Sagrada Família

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

El barri de la Sagrada Família és un dels més populars de Barcelona i, com no podia ser d’altra manera, gaudeix d’un gran nombre d’actes tradicionals relacionats amb l’extensa cultura catalana. Una de les festivitats més importants que tenen lloc a aquest barri, i de qualsevol altra zona de Barcelona, són les seves festes majors. Cada àrea de la Ciutat Comtal té les seves pròpies festes majors i solen ser una important mostra de tradició, diversió, música i col·laboració veïnal. Avui des de ShBarcelona us parlarem sobre les festes majors del barri de la Sagrada Família, no t’ho perdis!

Article relacionat: Descobreix la Sagrada Familia

Festes majors d’un dels barris més emblemàtics de la ciutat

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: MiquelGP54 via VisualHunt

Antigament, l’actual barri de la Sagrada Família, era conegut amb el nom del Poblet, i estava constituït per un petit nucli de cases de camp i masies. A finals del segle XIX, com a resultat de la revolució industrial, la zona va començar a créixer, donant pas a habitatges pertanyents a persones que treballaven en la creixent indústria barcelonina. Durant aquella època també es va començar a construir l’emblema del barri i de tota la Ciutat Comtal arquitectònicament parlant, que és el Temple de la Sagrada Família. Precisament, aquest monument tan rellevant serveix de teló de fons per a la majoria dels actes de la festa major, que coincideix temporalment amb una altra gran festa de la capital catalana, com és Sant Jordi. Durant dues setmanes s’organitzen tota mena d’activitats al barri i al seu veïnat. La cultura popular, molt ben representada a la Sagrada Família, té un paper molt destacat, amb una cercavila de gegants, una tarda de correfoc, exhibicions de dansa i una jornada castellera de festa major, entre altres activitats.

Article relacionat: Calendari de festius 2019

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Cargolins via VisualHunt

La festa major del barri de la Sagrada Família té lloc a mitjans del mes d’abril, coincidint amb el dia 23, que com hem dit coincideix amb una de les festivitats més culturals i atractives de la capital catalana, Sant Jordi. Sol tenir una duració d’unes 2 setmanes i es realitzen un gran nombre d’activitats culturals típiques catalanes. Entre aquestes activitats destaquem la roda d’esbarts, una exhibició de diferents danses populars de llocs de parla catalana protagonitzada per agrupacions vingudes de totes les comunitats i regions on es parla el català. D’altra banda, la diada castellera és una representació de diferents associacions de castellers que realitzen una exhibició d’aquesta activitat típicament catalana. Els seus amfitrions són la colla de castellers de la Sagrada Família, com no podia ser d’altra manera. La missa especial de la festa major, celebrada al Temple de la Sagrada Família, finalitza, al seu torn, amb el Ballet de Déu, una dansa especial de l’Anoia. En l’esperada Tarda de Foc es podrà gaudir de correfocs i espectacles pirotècnics fins al vespre i que finalitzaran davant del mateix Temple de la Sagrada Família. El primer dia de la festa major se celebra la despertada, una cercavila protagonitzada per grallers i timbalers que recorren el barri amb la intenció de despertar els veïns anunciant l’inici de la festa major.

Has acudit algun cop a la festa major del barri de la Sagrada Família? Que t’ha semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari