blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Oci i cultura

Festival de la Llum

Imatge de la Font Màgica de Montjuïc
Escrit per Xavi Maldonado

Llum BCB, també conegut com el Festival de la Llum, se celebrarà un any més amb la seva festa personal dotada de molta llum i creativitat. Es tracta d’un laboratori d’idees organitzat per multitud d’artistes, arquitectes i dissenyadors vinguts de diferents parts de món.

Utilitzen la llum com a element clau per crear les seves obres, donant lloc a un espai urbà motivador, on la projecció, l’entorn interactiu i la il·luminació més dinàmica prenen el més gran dels protagonismes.

Si vius a la ciutat amb un pis de lloguer a Barcelona, o senzillament estàs de visita, no et pots perdre aquest espectacle de llums i colors que té lloc a la Ciutat Comtal, i des de ShBarcelona t’expliquem tot sobre aquest Festival de Llum de Barcelona.

Article relacionat: Activitats per a joves a Barcelona

En què consisteix el Festival de la Llum a Barcelona i quan tindrà lloc?

La novena edició del Festival de Llum BCN tindrà lloc el cap de setmana del 14 al 16 de febrer de 2020. L’esdeveniment coincidirà amb la segona festa tradicional més important de Barcelona en honor a la seva copatrona, Santa Eulàlia.

Espectacle de llum

Imatge via Pixabay

El primer festival de llum de la història de Barcelona va tenir lloc el 2012. La idea era ressaltar els edificis i espais de la ciutat per realçar la seva bellesa. Contrarestar la fredor de l’hivern no sembla tasca senzilla, però l’esplendor de la llum que emergeix del Festival Llum BCN compleix aquest objectiu amb escreix.

Durant aquests dies, la llum i les noves tecnologies tindran cabuda a la ciutat, donant lloc a un espectacle memorable. El festival, tal com ha succeït altres anys, pretén captar l’atenció de curiosos amb creacions lumíniques sorprenents que procedeixen de la inventiva d’artistes de renom i joves talents. La idea és transformar totalment el barri del Poblenou, donant lloc a un aspecte renovat dotat de molta llum i harmonia.

Està organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona o ICUB, amb la participació de professors i alumnes procedents d’escoles d’art, disseny i arquitectura. Ells són els veritables artífexs d’aquestes instal·lacions, el començament tindrà lloc el pròxim 14 de febrer.

Article relacionat: Què fer gratis a Barcelona

Aquesta preciosa iniciativa tracta de complir diversos objectius importants. En primer lloc, es tracta d’una invitació molt especial perquè els ciutadans descobreixin una nova manera de caminar pels seus carrers i gaudir-ne.

Llums de colors creant un espectacle de llum visual

Imatge via Pixabay

No obstant això, també pretén ser una reflexió o orientació sobre el llenguatge futur que tindrà cabuda en l’espai públic. Al mateix temps, els alumnes de diferents escoles tindran l’oportunitat de col·laborar en un projecte increïble, interactuant amb el públic.

Dins dels participants que crearan les seves propostes espectaculars es troben artistes de prestigi internacional. Alguns d’ells han estat pioners en certes eines digitals, mentre que altres són professionals que triomfen al món de les noves escenes creatives.

El Festival Llum BCN es distingeix d’altres projectes lumínics importants pel seu nivell d’experimentació i pel grau d’implicació dels alumnes d’escoles superiors de Barcelona, ​​que també intervindran amb les seves moltes instal·lacions lumíniques.

Aquest serà el segon any que el Festival de la Llum té lloc al Poblenou, el gran districte de la ciutat que compta amb locals de moda, exposicions, disseny i fàbriques transformades en oficines.

D’aquesta manera, durant tres nits consecutives, el paisatge urbà de Barcelona canviarà i els edificis enormes dotats de naus industrials, xemeneies ràncies i solars buits adquiriran un matís nou.

Els espais creats s’uniran per formar un tot dotat d’una gran espectacularitat. Tota aquesta capacitat de transformació estarà carregada de significat, donant lloc a un festival únic que aquest any tornarà a deixar-nos amb la boca oberta.

Què més ens pots explicar sobre el Festival de la Llum de Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari