blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Exposicions

Festival dels colors (Holi festival 2020)

Noia al festival Holi dels colors
Escrit per Xavi Maldonado

El Festival Holi, també conegut com el Festival dels colors, o fins i tot la Festa de l’amor, se celebra a moltes parts del món, incloent-hi Barcelona. Els seus orígens són hindús, tot i que aquesta festa antiga s’ha convertit en una celebració popular dotada de color i alegria.

Es tracta d’un espectacle increïble, on molts joves salten al mateix temps que llancen pols de colors. Això simbolitza l’arribada de la primavera, deixant enrere el dur i llarg hivern. Vius a Barcelona en un pis de lloguer i vols conèixer més detalls sobre aquesta festa acolorida? Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem d’això.

Article relacionat: Festival de la llum

En què consisteix el Holi Festival (Festival dels colors) i quins són els seus orígens?

El Festival Holi és un dels esdeveniments més multitudinaris i populars de l’Índia, el Nepal i altres llocs procedents de sud d’Àsia. Es tracta d’un festival típicament hindú, que no només simbolitza l’arribada de la primavera, sinó el triomf del bé sobre el mal. De la mateixa manera, també ret homenatge a les collites que d’aquí a poc donaran els seus fruits.

Grup d'amics gaudint del Festival dels Colors

Imatge via Unsplash

Aquest 2020, a l’Índia i el Nepal, se celebrarà el dimarts 10 de març, tot i que el festeig realment comença a la posta de sol després d’encendre la foguera o Holika Dahan. Durant aquesta festivitat, la gent mostra la seva alegria, cantant i ballant al voltant de foc, donant lloc a un ritual que simbolitza el bé sobre el mal.

Segons expliquen, aquest festival gaudeix d’una llarga tradició que es va originar abans de Crist. Ara bé, la seva interpretació ha anat variant amb el pas el temps. De fet, al passat formava part d’un ritual dut a terme per dones casades perquè la felicitat regnés en els seus matrimonis i famílies, o fins i tot la idea era celebrar una reunió de persones que adoraven a la lluna plena.

De la mateixa manera, tradicionalment, una nit abans del festival es calava una foguera en homenatge a Prahalad, el fill d’un rei dimoni que era odiat per aquest per la seva devoció cap al déu Vishnu. El rei va tractar de matar-ho en repetides ocasions, però no va aconseguir res, així que va decidir acudir a Holika, un dimoni femení immune al foc. No obstant això, en utilitzar el seu poder, Holika es va consumir en la seva pròpia flama, mentre que Prahalad va rebre la protecció del seu déu Vishnu.

Article relacionat: Festival Jardins de Pedralbes

D’aquesta llegenda plena d’espiritualitat sorgeix precisament el simbolisme del qual parlàvem, el bé contra el mal. No obstant això, en l’actualitat, el més destacat del festival són les pólvores de colors que es llancen a l’aire, cobrint per complet als assistents de l’esdeveniment.

Llençament massiu de pols de colors al Festival Holi

Imatge via Unsplash

Atès que el festival simbolitza el començament de la primavera, està dotat de pols de molts colors que representen les tonalitats que trobem a la natura. Anteriorment, aquest material estava dotat de pasta, cúrcuma i extractes de flors. No obstant això, avui dia, les versions sintètiques són les més utilitzades.

Cadascun d’aquests colors representa alguna cosa diferent. Així, mentre el vermell significa amor, bellesa i matrimoni, el verd simbolitza collita, fertilitat i nous començaments. El groc és un altre dels colors més importants que s’utilitzen en aquest festival. La veritat és que és l’equivalent de la cúrcuma, utilitzada en temps antics per a ús medicinal. Avui dia, s’empra per tractar problemes digestius i inflamatoris.

T’agradaria experimentar noves sensacions al Festival dels colors de Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari