blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

Descobreix les rutes secretes per Collserola: el Pantà de Can Borrell

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Ja no tens excusa per a perdre’t per la natura més propera a la ciutat de Barcelona. Collserola és el pulmó verd de la Ciutat Comtal, i ens proporciona desenes de rutes per a descobrir un dels parcs naturals més sorprenents de Catalunya. Amb una diversitat d’ espècies i d’ arbres que et sorprendrà, el Parc Natural de Collserola ens dóna la oportunitat de caviar el prisma de la nostra vida d’ acomodació a la ciutat. Canviar el ciment dels carrers que trepitgem per camins sarpejant, on trobar paratges de contes de fades pot convertir-se en un dels plans més interessants i divertits del cap de setmana o del teu dia festiu. Des de ShBarcelona volem parlar-te sobre el Pantà de Can Borrell.

Article relacionat: Tours en bicicleta per Barcelona

El pantà

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Premsa SantCugat via Visualhunt

En el cas de la ruta que ens ocupa, el Pantà de Can Borrell, és un espai interessant al qual es pot arribar mitjançant diverses rutes des de diferents punts de sortida de Barcelona i la seva perifèria, com ara des de municipis com Sant Cugat del Vallés. Creuant prats, camins I boscos arribem a aquesta atípica zona pantanosa, que comparteix juntament amb el Pantà de Vallvidriera com els únics espais aquàtics de la serra.

El pantà és un mantell d’ aigua estancada poc profunda en la qual es crea un petit ecosistema propi amb una gran diversitat. Allà s’ uneixen plantes aquàtiques com els lliris d’ aigua, alguns tipus d’ algues, o joncs amb amfibis tals com la granota verda, petits mamífers o aus que s’ instal·len als hiverns abans de fer la migració.

Els pantans de la serra han estat espais creats i protegits per a que la biodiversitat existent es consolidi i prosperi, habilitant arbres a la ribera per a crear espais d’ ombra o facilitant que la costa del pantà sigui accessible pels animals que cohabiten a la zona. També es controlen possibles casos d’ espècies invasores que puguin danyar l’ ecosistema i es protegeix l’ espai de pràctiques incíviques per part dels visitants. No fa falta mencionar que aquests pantans no són aptes per a banyar-se, es tracta de localitzacions creades per a admirar-les i gaudir-ne d’ elles, però sempre respectant als animals que hi viuen i el paisatge en si.

Article relacionat: Els llocs més romántics de Barcelona

Què fer al pantà de Can Borrell

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Premsa SantCugat via Visualhunt

El pla més interessant per a visitar aquest pantà té relació amb l’ esport, la natura i la gastronomia, ja que us proposem una ruta per a tota la família des de la masia Can Borrell, on podreu deixar el cotxe i a la qual hi podreu accedir a per la carretera de Cerdanyola BV-1415. Es tracta d’ un camí molt ben senyalitzat i sense gaire dificultat que només requereix de 25 minuts del vostre temps per a completar la ruta, depenent del ritme que vulgueu seguir. Es recomana portar roba i calçat còmode, i, un cop arribat al pantà, es pot fer un pícnic amb entrepans, truita de patata, o el que us vingui de gust. Si ho preferiu, podeu tornar a la masia Can Borrell i gaudir del seu popular restaurant tradicional de cuina catalana.

Has fet mai aquesta ruta per Can Borrell? Que t’ ha semblat el pantà? Comparteix la teva experiència amb nosaltres als comentaris!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari