blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Paisatges de tardor a Catalunya

excursions catalunya tardor
Escrit per Xavi Maldonado

La tardor, tot i que és una de les estacions menys populars ja que suposa el final de les vacances; la tornada a l’escola, a la feina i l’inici dels dies inestables; la pluja o el fred, ens regala un dels paisatges més bells de tot l’any.

Si ja gaudeixes de la vida a la ciutat amb un pis de lloguer a Barcelona, veuràs que els boscos de les rodalies són molt accessibles i de gran bellesa per a visitar durant la tardor.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

A alguns llocs, la barreja de colors del groc al vermell, passant pels marrons i carabasses, causats pels diferents temps que cada espècie herbari té per a la caiguda de la fulla en el cas dels arbres caducs, és una veritable meravella.

Avui, ShBarcelona us porta aquest article sobre els millors paisatges de tardor que podeu trobar a Catalunya.

Article relacionat: Prepara la teva llar per a la tardor

Paisatges de tardor espectaculars a Catalunya

Hi ha una gran quantitat de llocs a Catalunya on la tardor s’exhibeix en el seu màxim esplendor. És el cas del massís del Montseny, una excel·lent alternativa per anar a collir bolets o fer senderisme en aquesta època de l’any.

Troba el millor pis a Barcelona 

Els paratges d’exuberants fagedes que hi pots visitar a la zona, et transportaran a una altra època, de boscos encantats, plens de camins per perdre’s en el més profund de la fageda. Però el Montseny té molts altres avantatges.

Es troba només a 50 quilòmetres de Barcelona, és perfectament accessible en vehicle, a més de facilitat d’arribada en tren i certes línies d’autobús. Existeixen més de 29 itineraris per gaudir dels seus boscos, entre ells alguns que porten al Pantà de Santa Fe, i la majoria són assequibles per a nens i muntanyencs sense gaire experiència.

paisatges de tardor

Foto via unsplash.com

La següent alternativa per a la tardor, ideal per a practicar senderisme, es troba al Parc Natural de l’Alt Pirineu, entre les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell.

Aquest paratge és conegut com el bosc del ferro, ja que sembla que s’oxidi amb la caiguda de les fulles. El lloc és el bosc de Virós, menys conegut que altres zones del Pirineu, però que val molt la pena en aquesta estació de l’any.

L’itinerari té uns 12 quilòmetres i, en tractar-se d’un paratge d’alta muntanya, requereix que els senderistes o muntanyencs tinguin certa experiència. Durant el trajecte es pot visitar el refugi del Gall Fer, la població de Buiro i l’ermita de Santes Creus.

Article relacionat: Plans per a desprès de les vacances

L’última proposta que et portem és una de la qual hem parlat alguna vegada en aquest blog, però que a la tardor es converteix en una autèntica delícia, la Fageda d’en Jordà.

Coneix tots els pisos en lloguer de ShBarcelona 

Aquesta bella fageda està situada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i disposa de molts itineraris per internar-se en el bell bosc de faigs que li dóna el seu nom.

La tardor ho pinta de tons groguencs, verdosos, marrons i taronges, la qual cosa ho embelleix més encara. Finalment, es pot aprofitar per visitar algun dels volcans que es troben a la zona.

paisatges de tardor a catalunya

Foto via unsplash.com

A més, a totes les localitzacions que hem indicat es pot gaudir d’una gastronomia excepcional, però el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa s’ha constituït com un dels referents gastronòmics de Catalunya gràcies a la seva àmplia oferta que barreja la cuina tradicional i les noves tendències culinàries, una barreja molt interessant que no pots deixar de provar.

Has visitat algun d’aquests paisatges a la tardor? Què t’han semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari