blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

Horticultura a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Barcelona és una ciutat molt cosmopolita, i això vol dir moltes coses, entre elles, que la consciència ecològica està molt més desenvolupada que en altres ciutats. Molts dels barcelonins saben que les hortalisses cultivades de manera totalment natural són més sabroses i molt més saludables. Per estar completament segurs que es tracta d’un cultiu completament natural, sense químics, el millor és controlar-ho un mateix, i per aquest motiu, l’art de conrear les nostres pròpies fruites i verdures és una tendència cada cop més estesa per la ciutat. Cada vegada són més les persones que decideixen posar-se mans a l’obra i crear-se els seus propis horts urbans a diferents punts de la ciutat, o conreen les seves pròpies hortalisses a casa seva. Avui, a ShBarcelona parlem d’aquesta nova moda tan saludable.

Article relacionat: Biocultura a Barcelona

Cultius ecològics al cent per cent, una nova manera d’entendre l’alimentació

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

L’agricultura intensiva, en la qual s’utilitzen productes químics per garantir que el cultiu prosperi i cobrir així les necessitats d’una societat tan consumista, en part a causa de la superpoblació i en part de la necessitat d’obtenir el que desitgem de manera immediata, té avantatges però també diversos desavantatges. És clar que es tracta d’un tipus d’agricultura orientada a subministrar productes en grans quantitats davant la forta demanda, a preus ajustats i sota estrictes mesures de seguretat alimentària. D’altra banda, tot i que els nivells de químics que es troben en les fruites i hortalisses estan dins dels estàndards autoritzats, moltes veus indiquen que aquestes quantitats poden danyar la salut si el consum és de manera continuada. A més, molts agricultors intensius utilitzen mètodes perquè el cultiu maduri més de pressa, la qual cosa provoca que molts dels productes perdin el seu gust original i, en la majoria d’ocasions, molts dels nutrients característics d’aquests aliments que trobem a mercats i altres superfícies.

A causa d’aquest motiu, moltes persones s’han decidit a consumir productes d’agricultura ecològica que, tot i que és més cara, és de millor qualitat i més saludable que la intensiva. Però altres persones van fins i tot més enllà. L’horticultura s’ha convertit per a molts urbanites en una afició. Aprendre a cultivar diferents varietats de fruites i verdures, controlar la seva maduració i aportar-los els nutrients i cures que necessiten perquè puguin ser recollits en el moment adequat, contemplar els diferents estats pels quals passa una hortalissa i observar que el resultat del nostre treball dóna els seus fruits (mai millor dit), fan que cada cop més persones ho escullin com a hobby. A més té altres avantatges. El cultiu està completament controlat per tu i pots gaudir de saboroses hortalisses agafades de la mata directament a la teva amanida, per exemple.

Article relacionat: Fruita barata a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

A més, a Barcelona hi ha diferents horts urbans en els quals pots cultivar les teves llavors, tots gestionats per l’Ajuntament de Barcelona. De tota manera, hi ha un requisit important per poder accedir-hi i és que estan destinats fonamentalment per a majors de 65 anys. El motiu és intentar millorar la qualitat de vida de les persones jubilades, creant teixits socials, noves amistats i la possibilitat d’ocupar el seu temps en alguna cosa que els pot proporcionar una satisfacció personal. Si necessites més informació sobre aquests programes, pots accedir-hi des d’aquí.

I tu, cultives els teus propis aliments? Ens pots donar algun consell sobre horticultura?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari