blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Relaxar-se

Jardí Zen, què significa?

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

La cultura japonesa és fascinant i molt diferent de la nostra. Molts cops ens sorprèn el seu estil de vida i la seva filosofia. És el cas d’un element de decoració que s’està posant de moda a les llars d’arreu del món, i com no, també a les llars dels barcelonins. Parlem dels jardins zens, també coneguts com a Karesansui. Aquests jardins poden estar representats a diferents mides, essent els de tamany reduït els que més es veuen a la Ciutat Comtal. Però no tothom haurà escoltat a parlar sobre aquests, i per tant, des de ShBarcelona us volem descobrir els significats que amaguen els jardins Zen.

Article relacionat: L’any nou japonès a Barcelona

Què és un Jardí Zen

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El Jardí Zen representa l’univers. Està concebut per inspirar vitalitat i serenitat. També representa el “camí de la vida” amb els seus constants canvis. Permet donar descans a la ment i facilita la concentració, calmant les nostres ansietats, angoixes i pors. L’objecte de la filosofia Zen és l’expansió de la nostra consciència. Si posseïm un d’aquests jardins de qualsevol mida, ens convidarà a crear o simplement a jugar. Reflectirà els nostres sentiments més profunds mitjançant el disseny i els models que hi podem dibuixar. Ens calmarà, farà volar la nostra imaginació, i refrescarà la nostra ànima. Darrere d’un d’ells, encara que sigui en miniatura, hi ha segles d’esforç i desenvolupament espiritual. A Japó és un instrument gairebé obligat de meditació i relaxació, a Occident es considera com un antídot de l’estrès. Podrem canviar la seva forma una i mil vegades, allisant la sorra, recol·locant les roques, traçant els solcs que representaran noves oportunitats per continuar la nostra sendera, afegint-hi veles i encenent-les. Cada experiència ens renovarà.

Article relacionat: Plantes per decorar l’interior de la llar

Elements del Jardí Zen

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El Jardí Zen consta de diferents elements amb diverses representacions, tot buscant un equilibri. L’element terra – sorra representa la plataforma sobre la qual existim, els alts i baixos, lluentor i foscor. Absorbeix, recicla i transmuta l’energia a través del seu magnetisme. Aquest element ens ajuda a neutralitzar les freqüències nocives. Els pensaments, emocions o energia negativa muten cap a bé, creant un ambient serè i en pau. L’ element roques – pedres són els obstacles i ensopegades que enfrontem al llarg de la nostra vida. No importa la seva grandària, sempre ens deixen un ensenyament. Res passa per casualitat. Simbolitzen les experiències i esglaons que pugem en la vida. Els quarsos són éssers vivents a la terra, que per la seva especial ressonància permeten rebre, emmagatzemar i transmetre energia positiva. En el Jardí Zen són generadors permanents d’energia, donant harmonia i equilibri. L’element foc – veles il·luminen el camí a seguir. La visió de les flames ens atrau, i concentrant-nos en la seva llum, observant els jocs d’ombres als solcs que són els nostres propis camins, rebem la claredat que ve de la calma i la meditació. Si disposes d’un gran espai per a jardí interior o exterior, no dubtis a dedicar tot o una part a fer un d’aquests racons per a l’esperit. Però si no tens prou lloc per això, no és cap problema, doncs n’hi ha arreu de petits i molt econòmics, muntats en calaixets de fusta. Pots col·locar-los al marxapeu de la finestra, a la taula del despatx, a la sala de bany o a la llibreria, i també anar-los bellugant de lloc, si t’agrada que t’acompanyi.

T’animes a tenir el teu propi jardí zen a casa?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari