blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Esdeveniments

L’Any Nou Xinès 2019

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

A Barcelona hi ha una gran comunitat xinesa, tot i que molts d’ells passen desapercebuts. Però la veritat és que les seves tradicions i festivitats han fet efecte en la cultura local, de manera que algunes festes importants se celebren a Barcelona com ho farien al seu país d’origen. És el cas de l’Any Nou Xinès, un dels grans esdeveniments del calendari xinès i d’alguns països de l’est del continent asiàtic. Segons el calendari lunar del país del sol naixent, el pròxim dia 5 de febrer se celebrarà l’any 4717, l’any del Porc, i, en aquest article de ShBarcelona, us volem parlar d’aquesta festivitat, també celebrada a la Ciutat Comtal, l’Any Nou Xinès.

Article relacionat: L’Any Nou Japonès a Barcelona

Celebra l’any xinès 4717 a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

L’any nou xinès és un dels esdeveniments més importants de la cultura xinesa, una de les festivitats més representatives de les diferències culturals entre occident i el continent asiàtic. A la Xina s’utilitza el calendari lunisolar i les celebracions per l’any nou s’inicien el primer mes lunar i finalitzen el dia 15 amb la Festa dels Fanals. Milions de persones es traslladen durant aquestes dates cada any als seus llocs d’origen per celebrar aquesta festivitat, plena de simbolisme i màgia. Encara que l’any nou xinès s’inicia aquest any el 5 de febrer, a Barcelona se celebrarà el 2 de febrer, és a dir, aquest dissabte vinent. El que s’entendria com Cap d’Any al calendari xinès, en aquest cas el 4 de febrer, es coneix com a chuxi. Altres països que utilitzen el calendari xinès i, per tant, celebren Any Nou el pròxim 5 de febrer de 2019 són; Corea, Japó, Vietnam, Singapur, República de Maurici o Filipines.

Article relacionat: Gastronomia asiàtica a l’abast

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

A Barcelona, ​​com comentàvem, se celebrarà la festa d’Any Nou Xinès el dissabte 2 de febrer. Aquesta festivitat estarà plena d’activitats de tota mena, i podràs conèixer una mica més de prop la cultura i tradicions asiàtiques. Si t’interessa el món i la cultura xinesa i les seves peculiaritats, no et perdis aquesta festa a la Ciutat Comtal. En primer lloc, el dissabte 2 de febrer a les 11.30 se celebrarà una desfilada que s’iniciarà a l’Estació del Nord, a més, la Porca de Sant Antoni serà la protagonista d’honor de la desfilada, i pel Paral·lel arribarà la vedet gegant Rosa, acompanyada del seu amic “especial” Armand i altres figures xineses i catalanes. Però la festa no només es queda aquí. Al Passeig Lluís Companys podràs degustar totes les especialitats del menjar xinès a la Fira Gastronòmica que tindrà lloc des de les 10.00 hores fins a les 20.00 hores. Al mateix lloc, s’organitzarà, al seu torn, una Fira Cultural amb diferents activitats relacionades amb les tradicions i cultura xineses, cosa indispensable per als que busquen submergir-se en una de les cultures més interessants d’Àsia. A més de tots aquests esdeveniments tan folklòrics, hi haurà diverses actuacions en un escenari situat en el mateix Passeig Lluís Companys, que tindran lloc a les 12.00 hores, a les 14.00 hores, a les 16.00 hores i per últim, a les 19.00 hores.

Has participat algun cop a les festivitats de l’Any Nou Xinès? Que t’han semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari