blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

L’Ascensor, un bar únic a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A la ciutat de Barcelona hi ha una gran opció d’oci. A la Ciutat Comtal trobem un gran nombre de bars de gran qualitat per a passar les tardes o les nits, gaudint de còctels exòtics i de l’interiorisme tan interessant que molt d’aquests locals disposen. És el cas d’un bar coctelería que està de moda entra els ciutadans de la capital catalana, i des de ShBarcelona us volem parlar sobre ell. Es tracta de l’Ascensor, un bar molt especial que hi ha a la zona del Gòtic.

Article relacionat: Bars originals de Barcelona

Encís, modernisme i còctels al Gòtic

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Dels molts llocs amb encant que té Barcelona del ram de l’hostaleria, n’hi ha un enclavat als vols de la Plaça Sant Jaume, que passa desapercebut als qui passegen sense buscar-lo. Però tanmateix pels “connaisseurs” és un lloc d’interès, ja que es tracta d’un local d’aquells que si hi vas una vegada, et tornes irremeiablement un assidu. És l’Ascensor, un còctel-bar especial. Entre les seves parets trobaràs aquell espai serè i acollidor que permet una xerrada íntima i tranquil·la. El seu ambient ens porta a temps pretèrits, per la seva fusta massissa, entapissats vermells, llums de cristall i cadires per les quals ja han passat molts dels nostres conveïns amants de la nit i les bones copes. En els més de 30 anys que porta obert també ha estat parada obligada per personatges de més llunyà origen, molts anònims i d’altres famosos, com el recentment finat Lou Reed, que el visità l’any 1973. El seu ambient bohemi i parisenc dels 30, tan encisador, ha inspirat a molts artistes plàstics, com els autors de les imatges que il·lustren aquest article. El local s’amaga en un carreró del Barri Gòtic, i s’accedeix a ell per la porta d’un vell ascensor, portes que et traslladen a 1930 o fins i tot abans. No té gens de “fancy”, té anys i anys de solera, i la vista de la barra ja et promet hores regades de bons glops.

Article relacionat: Bars amb tapes gratis a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Les begudes són les protagonistes, si tens sort, t’atendrà el seu propietari, encara que les cambreres són encantadores i molt eficients. L’amo no és el típic “bartender” de camisa blanca i maneres exquisides, però sap el que fa en qüestió de còctels, i si li demanes, t’aconsellarà des d’una experiència sàvia. Òbviament, aquí pots prendre’t una cervesa amb els amics, però no és la millor manera de treure-li partit a aquest lloc meravellós i anacrònic, quan per exemple, hi pots prendre un Old Fashioned ortodox, un Mojito perfecte, amb el punt just de sucre, o un magnífic Bloody Mary. A aquest “ascensor” cal pujar-hi amb temps, amb calma i amb desitjos de delectar-se amb la seva genuïna atmosfera. És al Carrer de Bellafila, número 3, i obren cada dia de 18:00 a 03:00 hores. A les xarxes socials pots mantenir-te al corrent de què es mou al seu interior.

Probablement hi ha cocteleries amb més fama o més clients, però no més bones. Visita-la, segur que t’encisarà.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari