blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

Les millors fleques de Barcelona

Barres de pa exposades a una fleca
Escrit per Xavi Maldonado

Si gaudeixes d’un pis de lloguer a Barcelona, veuràs que trobar un bon pa a la ciutat és cada vegada més fàcil, tenint en compte que els consumidors ens hem tornat cada cop més exigents en relació al pa que mengem. D’una banda, solem menjar menys pa, a causa de la mala premsa que s’ha generat en la qual s’indica que aquest producte engreixa, i de l’altra, per la pèssima qualitat del pa que anàvem adquirint en els últims anys.

Per aquests motius, els forners s’han emprat a fons per oferir una millora en la qualitat dels seus productes i una varietat mai vista anteriorment. Per això, en aquest article de ShBarcelona us volem parlar d’algunes de les millors fleques de la Ciutat Comtal.

Article relacionat: El millor croissant de mantega és de Barcelona

Descobreix el millor pa a Barcelona

Fleca amb una gran decoració

Imatge via Pixabay

La Fleca Fortino és un establiment familiar situat al centre del barri de Gràcia. Ja fa més de vint anys que van començar a especialitzar-se en pa i pastes fets amb farines alternatives al blat, i ara ja són un referent a Barcelona al camp de l’alimentació saludable. Al seu obrador treballen actualment quatre forners i dues forneres, elaborant cada dia els productes que es troben a la seva botiga a la Travessera de Gràcia 126. Gràcies a una extensa formació en nutrició i tècniques en l’elaboració del pa, el seu equip elabora artesanalment receptes pròpies que no trobarà a cap altre forn. La seva llarga tradició fent el millor pa els permet oferir des de pa clàssic, com el pa de pagès català, a pa d’un tipus més innovador, i especialment pensats per a persones que volen cuidar el que mengen.

Forn Europa, una altra fleca situada al carrer Pare Lainez 13, és una altra de les millors fleques que trobem a la Ciutat Comtal. La gran varietat de pa que elaboren així ho confirma, tenint en compte que es realitzen amb els millors ingredients del mercat. En el cas del pa blanc, destaca el pa de grenya, el pa rústic ideal per untar amb tomàquet, en torrades o entrepans. Té una escorça gruixuda i cruixent que ajuda a la seva conservació. També el pa de parròquia, un pa amb crosta cruixent, però no excessivament gruixuda, perquè sigui més fàcil de menjar. La seva molla té un alveolat molt gran que el fa lleuger i esponjós. També podem destacar altres tipus de pa, com els de blat integral amb quatre grans (civada, lli, sèsam i farina integral) o el pa de nous i de pistatxo.

Article relacionat: Els millors pastissos de Barcelona

Fornera elaborant pa

Imatge via Pixabay

La Fleca Providència, situada al carrer Providència número 59, al costat de la plaça Rovira, al barri de Gràcia, és una fleca artesana centenària. Des de l’any 2004, Xavier Corcellas, mestre artesà, es fa càrrec. Xavi va començar en el món de la fleca ajudant al seu pare, amb tan sols 12 anys i des de llavors fins ara s’ha dedicat a aquest fascinant ofici de forner. Va començar la seva carrera professional al costat d’un gran forner com era el Sr. Campalans al forn que tenia al Clot. Amb el temps el van traslladar al forn del barri de Sant Andreu, on va poder tenir més responsabilitats i adquirir més experiència professional. S’han especialitzat en pa de tipus tradicional, de nova creació i brioixeria, tot elaborat al seu obrador, amb productes naturals, amb les millors farines i fermentacions més llargues, però amb una filosofia molt clara: oferir als seus clients qualitat a preus assequibles.

Quin és la teva fleca de confiança a la Ciutat Comtal?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari