blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els millors restaurants

El millor croissant de mantega és de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Els croissants són un dels dolços més consumits arreu del món. Especialment a l’hora d’esmorzar o berenar, és gairebé imprescindible per acompanyar el got de llet o el cafè del matí. Són moltes les pastisseries de Barcelona que elaboren croissants de gran qualitat, però avui des de ShBarcelona et volem parlar d’un d’ells en especial, el que ha estat triat com el millor croissant d’Espanya aquesta edició del 2014. No perdis l’oportunitat de provar un dels millors croissants a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Els millors pastissos de Barcelona

El millor croissant és de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

A simple vista sembla senzill, però és una de les més laborioses preparacions pastisseres la que cal per aconseguir un bon croissant. Per això el Gremi de Pastissers de Barcelona i província fa set anys que convoca el Concurs al millor croissant d’Espanya. Això, amb la quantitat d’elaboracions que existeixen en pastisseria, és prou significatiu. Farina, aigua, sal, sucre, llevat i mantega, aquests en són els ingredients. Tot i que és clar, allò que preval per aconseguir un bon resultat és l’amalgama d’aquests, afegida a la qualitat dels mateixos i a una tècnica impecable. Han estat 45 les pastisseries que han participat en aquesta edició sancionada a Barcelona, i cadascuna ha hagut de presentar 12 unitats del seu millor croissant, que grans xefs de la pastisseria han tastat a cegues, valorant cada peça en tota la seva extensió. El croissant guanyador ha estat el d’Oriol Balaguer, guardonat com el millor d’Espanya 2014.

Exmembre d’El Bulli i Millor Mestre Pastisser Artesà Espanyol de l’any 1993, Balaguer es va imposar en la degustació d’aquests dolços. El jurat era integrat per Jordi Morelló de la pastisseria Ochiai de Barcelona i vencedor de la passada edició, o Miguel Moreno, de pastisseries Mallorca, entre d’altres, i va destacar “el sabor, el gust, l’alveolat i el fullat de la peça guanyadora”. En el cas del guanyador, al seu obrador triguen tres dies a acabar un croissant des que comença la seva elaboració fins que arriba al client, la qual cosa ens parla d’un treball fet amb cura, manyaga i força dosi de paciència. Malgrat el temps dedicat a la seva elaboració, el seu preu és d’1,50 euros, el mateix des de l’any 2012, i molt similar al de qualsevol brioixeria industrial que puguem trobar en una màquina dispensadora. No obstant això, la textura i el sabor no tenen comparació. Estem davant un producte artesà d’alta qualitat per assaborir sol, sucat al cafè o amb farciment dolç o salat, i que podem gaudir en les seves pastisseries de Barcelona, Madrid o Reus.

Article relacionat: Menjar xurros amb xocolata a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Però, el millor croissant d’Espanya està a l’altura d’un de francès? “Al mateix nivell o per damunt” respon el pastisser català, “a França tenen una cultura i tradició molt fortes i saben que cal treballar amb les millors matèries primeres. A Espanya no sempre és així, però les coses estan canviant. A escala general, fracassem. El nostre nivell mitjà és encara lluny del francès, però sens dubte, el millor d’Espanya sí que és a l’alçada d’un del país veí”. Paraules del pastisser que elabora el millor croissant del país.

Anima’t a provar el millor croissant de Barcelona i d’Espanya! 

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari