blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els millors restaurants

Les millors fondues de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La cuina francesa és una de les gastronomies més evolucionades i llaurades de tot el món. La cuina d’autor, els xefs i l’alta cuina en general provenen de la gastronomia francesa i de la seva àmplia varietat i gust per la innovació i exquisidesa. Una de les coses més conegudes pel gran públic sobre aquest tipus de gastronomia és la famosa fondue, que pot ser de formatge, carn o xocolata. Aquesta delícia requereix, com tots els plats, d’una bona execució, l’ús d’ingredients de qualitat i un ambient acollidor per a degustar-la. Per això, des de ShBarcelona us portem aquest article on us recomanem alguns dels millors establiments on degustar fondue a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Restaurants de cuina creativa a Barcelona

Delicioses fondues a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: jmettraux via VisualHunt

La fondue és un plat típic de Suïssa i de les zones muntanyoses dels Alps de la frontera Franco-suïssa italiana. La fondue tradicional és l’elaborada amb formatge, tot i que posteriorment van sorgir altres versions, com les de carn i la de xocolata, totes dues igualment delicioses. La fondue consisteix a submergir diversos tipus d’aliments, que generalment són pa, fruites o carn, mitjançant un pal dins d’una olla, anomenada caquelon o fondue, que manté el formatge fos (en el cas de la fondue de formatge), oli calent (en el cas de la fondue de carn) o xocolata fosa (en el cas de la fondue de xocolata). L’habitual és que la fondue de formatge s’acompanyi de daus de pa, la d’oli amb trossos de carn i la de xocolata amb trossos de diferents fruites. Perquè els productes es mantinguin calents i fosos, fet indispensable per a gaudir del plat, es col·loca el caquelon a sobre d’un fogó de taula que fa que sempre es mantingui amb la temperatura adequada. Es creu que l’origen de la fondue de formatge, la més estesa i l’original, és el menjar que es preparaven els pastors i agricultors de les muntanyes, que utilitzaven formatge vell i dur per alimentar-se, juntament amb el pa. Escalfant es podia menjar millor i, a més, era més útil per suportar les baixes temperatures amb què havien de conviure. La fondue de formatge se sol realitzar amb una barreja de formatge gruyèrecomté, emmentaltomme de Savoie, però depèn de la regió poden variar els tipus de formatges. A més d’això, se li afegeix un vi blanc aromatitzat per a finalitzar la recepta.

Article relacionat: Restaurants temàtics a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Deni Williams via VisualHunt

A Barcelona hi trobem diversos restaurants on menjar fondue, però no tots són bons, així que hem buscat entre les ressenyes dels clients que han provat els seus plats i hem seleccionat els tres que tenen millor puntuació. El primer d’ells és el restaurant Basilea, d’origen Suís, fundat l’any 2002 i especialitzat en fondues i raclettes de formatges suïssos. Es troba a Sant Antoni Maria Claret 211. La segona alternativa millor valorada és La Cua Curta, un restaurant on podràs trobar tota mena de plats i, per descomptat, fondues delicioses. Està situat al carrer de la Carassa, s/n. I, finalment i amb la mateixa puntuació que La Cua Curta, trobem al restaurant La Carassa, al carrer Brosolí 1. Ara està en la vostra mà provar-los i dir-nos què us han semblat.

*Imatge destacada de: Aimee Custis Photography via VisualHunt

T’agrada la fondue? Quins altres restaurants de la Ciutat Comtal ens recomanes?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari