blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Els parcs de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Una de les coses més agradables de les urbs són els parcs. Pots imaginar com seria una ciutat sense aquests pulmons verds? Aclaparadora, ens hi ofegaríem. Al parc no predomina el gris del ciment, allí el ciutadà pot oblidar el tràfec urbà i entrar en contacte amb la natura i la tranquil·litat. Algun ens ofereix espais oberts, altres una gran bassa d’aigua, aquells petits racons ombrívols per la lectura o conversa. És bo per quedar amb una colla, o per fer-hi passejades o esports. A Barcelona hi trobem un gran nombre de parcs preciosos, i des de ShBarcelona us volem fer un recull d’aquests perquè gaudeixis d’una estona de tranquil·litat dins de la ciutat.

Article relacionat: Música als parcs de Barcelona

Parcs de la Ciutat Comtal

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Com a espai públic, els parcs s’aprofiten per a difondre la cultura, fent-hi espectacles, audicions, concentracions esportives, etc. També és un dels espais més cobejats pel turista, que aprofita per reposar del neguit d’anar cap allí i cap allà descobrint racons o monuments. La nostra ciutat és una de les europees amb més arbrat urbà, doncs té al voltant de 150.000 exemplars. I a més de per als seus carrers, aquesta massa forestal viu als seus molts i bonics parcs urbans. El més antic d’aquests fou construït al segle XVIII, es tracta del Parc de la Ciutadella. Però és a partir dels començaments del segle XX quan Barcelona realitza l’impuls més gran a la jardineria pública, i es conforma l’actual mapa verd. En funció de les seves característiques, els parcs urbans de Barcelona estan classificats en aquestes cinc categories, amb algun exemple a cadascuna. Classifiquem entre els parcs històrics aquells creats abans de l’any 1950. Són per tant els més antics i els que compten amb més història. Entre aquests parcs trobem el Parc Laberint d’Horta, el famós Parc de la Ciutadella, el Parc Güell, els Jardins de la Universitat de Barcelona, els Jardins de Laribal i el Palau de Pedralbes. Dedicats a un determinat tipus de plantes, trobem els parcs classificats com temàtics. Si desitges submergir-te en un ambient molt determinat i estudiar les diferents varietats d’una mateixa espècie, aquesta és una gran opció. Entre ells trobaràs el Parc Cervantes i els seus espectaculars rosals, els Jardins de Mossèn Costa i Llobera amb cactus i suculentes, i els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, que compten amb plantes aquàtiques, bulboses i rizomatoses.

Article relacionat: Taitxí als parcs de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Són els parcs urbans els de tipus més corrent, i estan en ple centre de la ciutat, oberts a tots els públics, i compten amb serveis i espais polivalents per fruir de la natura. Alguns del smés destacats són el Parc Diagonal Mar, el Parc de la Trinitat, el Parc de l’Espanya Industrial i els Jardins de Joan Brossa. Els espais verds d’àmplia extensió en zones limítrofes de la ciutat són els parcs naturals forestals, entre els que trobem la Serra de Collserola i la Muntanya de Montjuïc. Per últim el Jardí Botànic és un espais verd especialment dedicat a la millora de la qualitat de l’hàbitat per a la flora i fauna. Els esmentats en aquest post ja hem dit que són només alguns d’ells; agrupant les cinc categories la ciutat comtal ens ofereix un total de 88. Pots veure aquí la distribució per barris.

Quin és el teu parc preferit de la Ciutat Comtal? 

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari