blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Instal·lar-se

Tipus de xemeneies per decorar i escalfar la teva llar

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

No és habitual trobar xemeneies a les llars a Barcelona, bàsicament pel clima mediterrani suau del qual gaudim durant tot l’any. Però no cal negar de la confortabilitat que proporciona una llar de foc a la nostra casa, a més de ser un dels elements decoratius més cobejats per decoradors, interioristes i arquitectes de qualsevol lloc del món. Posar una llar de foc tradicional a casa no és tasca fàcil, sobretot si comparteixes finca amb altres veïns, ja que requereix una sèrie d’elements que són incompatibles, en moltes ocasions, amb les instal·lacions de l’edifici. Però el fervor per tenir a casa una llar de foc ha fet que proliferin altres tipus d’aparells que les simulen i aporten, al seu torn, calor al teu pis. En aquest article de ShBarcelona us parlem dels tipus de xemeneies que hi ha per decorar i escalfar la teva llar.

Article relacionat: Tipus de calefacció per a la teva llar

Xemeneies per donar-li color i calor a la teva llar

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Les xemeneies són elements en els quals se sol col·locar fusta o altres fonts calorífiques per tal d’escalfar les estades dels immobles. Abans de la calefacció per radiadors o per conductes, les xemeneies eren les responsables de proporcionar calor a la nostra llar. Amb el temps, les xemeneies s’han convertit en un objecte d’adoració per moltes persones i algunes d’elles somien a tenir una casa amb llar de foc. Però a les grans ciutats, com ara a Barcelona, que compta amb un clima mediterrani d’hiverns suaus, els constructors han anat descartant instal·lar xemeneies als pisos, i aquestes s’han reduït a les finques senyorials i les cases unifamiliars. Però alguns interioristes proporcionen instal·lacions d’aquest tipus d’elements decoratius a les llars, ja no tant per la seva funció pràctica, sinó més aviat per la seva funció decorativa. És llavors quan entren en joc les xemeneies elèctriques i les de bioetanol. El motiu principal és que la xemeneia clàssica necessita una sortida a l’exterior per on eliminar els fums que desprèn la combustió dels elements que generen la calor.

Article relacionat: Mantenir la llar calenta a l’hivern

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Les xemeneies elèctriques, per exemple, són aparells electrònics que desprenen aire calent i que simulen, mitjançant una pantalla, el foc d’una llar de foc real. Hi ha una gran varietat de models, des d’aparells que guarden una gran semblança amb les xemeneies convencionals i altres models portàtils. Necessiten anar endollades al corrent elèctric i, evidentment, no necessiten sortida exterior, ja que no funcionen mitjançant la combustió, doncs no deixen de ser una estufa elèctrica, reduïnt els riscos. D’altra banda trobem les xemeneies de bioetanol, un líquid inflamable que no expulsa fum, de manera que tampoc cal que disposi de sortida exterior. En disposar de flama, és més real que una xemeneia elèctrica, però no té el mateix poder calorífic que la xemeneia convencional. Hi ha molts models diferents i són molt valorades com a element decoratiu. N’hi ha de portables i grans, molt similars a les convencionals, i amb dissenys veritablement magnífics. També podem trobar models de sobretaula o portàtils.

Què et semblen els nous models de xemeneies que hi ha al mercat?

Generic

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari