blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Costums i tradicions catalanes

On celebrar la revetlla de Sant Joan

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

A la nit màgica de Sant Joan es celebra el solstici d’estiu amb dos dies de retard, essent una de les festes que es viu amb més intensitat a Espanya, celebrada a tots els pobles i ciutats de maneres molt diferents.

Realment és una celebració que l’Església Catòlica va fer coincidir amb la data del naixement de Sant Joan Baptista, per això s’ha convertit en una festa amb elements i costums molt simbòliques (foc purificador, banys de mitjanit, herbes de Sant Joan, cançons, balls , rituals màgics…).

Des de ShBarcelona volem mostrar que aquesta nit del 23 de juny es viu d’una manera especialment profunda a Catalunya, tot i que Barcelona és un dels llocs en què viure la nit més curta de l’any d’una manera molt intensa. Segueix llegint i sabràs on celebrar la revetlla de Sant Joan a Barcelona.

Article relacioant: Viu Sant Joan a Barcelona

Tradició de Sant Joan a Barcelona

A la capital catalana, des de fa molts anys, ve sent una celebració molt popular que cadascú viu a la seva manera (trobades familiars, veïnals, amb amics…).

Bengala sobra una onada a la platja

Imatge via Unsplash

Si t’agrada la tradició però passes de sortir de nit, pots començar la festa el dia 23 a la tarda a la Plaça de Sant Jaume, que acull la Flama del Canigó, rebuda per les autoritats municipals, el Ball de l’ ‘Àliga i Gegants, repartiment de la coca tradicional i la interpretació del cant “Muntanyes del Canigó” i l’Himne Nacional de Catalunya.

A continuació, els representants de cada barri agafen el foc que encendrà les fogueres de tota la ciutat. Després d’encendre-les, comencen les revetlles als carrers i places de tots els barris i, paral·lelament, sopars populars, espectacles pirotècnics, balls i festa.

Encara no sabeu què fer a la festa més tradicional i estival de Barcelona? A continuació, et donem algunes idees.

Què fer la nit de Sant Joan a Barcelona

Moltes entitats de la ciutat organitzen revetlles populars en carrers i places, on es pot gaudir de música, ball, fogueres i festa en un ambient familiar i divertit. La majoria de barris tenen la seva pròpia revetlla. Informa’t de totes les revetlles de Sant Joan que es fan a la Ciutat Comtal.

A més, és el lloc ideal per provar les famoses coques de Sant Joan per a tots els gustos (de crema, de massapà, de llardons …). El refrany diu: “Qui encén foc per Sant Joan no es crema en tot l’any”. Les fogueres són les protagonistes de les revetlles a Barcelona. Consulta totes les fogueres autoritzades per l’Ajuntament segons els seus horaris i ubicació.

També trobaràs un ambient festiu i agradable de cap a cap de les costes catalanes, on podràs cantar, ballar, veure focs artificials i esperar l’alba després de donar-te una capbussada.

Diuen que “Bany de Sant Joan, salut per tot l’any”. La platja més recurrent, d’ambient jove, popular i massificada és la de la Barceloneta, ideal per a conèixer gent, celebrar-ho en multitud, turistes, animació, batucades… No apte per a famílies! Altres platges molt concorregudes solen ser Castelldefels, Bogatell i Mar Bella.

Article relacionat: La Nit de Sant Joan

Per a tots aquells que prefereixen llocs tancats, poden triar entre una infinitat de festes privades o discoteques.

Grup d'amics davant d'una foguera a la platja

Imatge via Unsplash

Per a la nit de Sant Joan, recomanem la Sala Apolo, Razzmatazz, Sidecar i Opium, tot i que n’hi ha moltíssimes més per triar, depenent dels gustos musicals de cadascú.

Ja us hem esmentat diversos plans que podeu fer per viure una revetlla de Sant Joan inoblidable, tot i que també podeu ampliar la informació visitant el programa de festa que l’Ajuntament penja online cada any.

Que no faltin el cava ni la coca de Sant Joan, tota una tradició! I tingueu en compte que el metro de Barcelona obrirà tota la nit.

I tu, on celebraràs la nit de Sant Joan aquest any?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari