blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Paisatges d’hivern a Catalunya

Imatge d'un riu nevat
Escrit per Xavi Maldonado

Catalunya disposa d’una gran varietat paisatgística. De nord a sud i d’est a oest trobem platges, muntanyes, rius i valls que fan que les quatre províncies de la comunitat autònoma mereixin ser visitades.

Alguns paisatges són bonics durant tot l’any, però a l’hivern, amb l’arribada del fred o la neu, hi ha algunes destinacions que milloren encara més si cap.

Si t’agrada l’hivern i ja gaudeixes d’un pis de lloguer a Barcelona, vols aprofitar algun cap de setmana o les vacances hivernals per a descobrir tot el que la natura et pot oferir, des de l’equip de ShBarcelona volem recomanar-te alguns paisatges hivernals excepcionals que pots trobar a Catalunya.

Article relacionat: Paisatges de tardor a Catalunya

La bellesa de l’hivern

Imatge d'una muntanya nevada

Imatge via Pixabay

Si t’apassiona la muntanya, podem assegurar-te que gairebé qualsevol racó del Pirineu català és espectacular durant els mesos d’hivern. Però si hi ha un lloc que realment destaca per la seva bellesa paisatgística, és el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici.

Aquest parc nacional està situat enmig de quatre comarques pirinenques catalanes, l’Alta Ribagorça, la Vall d’Aran, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. Els seus grans desnivells ens permeten gaudir dels diferents ecosistemes que ofereix l’alta muntanya catalana.

És un espai protegit únic al sud d’Europa pels seus cims de més de 3.000 metres, i els seus més de 200 estanys de totes les mides, formes i colors. Podràs veure cascades, rius, pantans i una varietat excepcional d’espècies animals i vegetals.

A l’hivern la neu cobreix els cims més alts i alguns dels seus petits llacs i estanys es congelen. És un lloc màgic on podràs admirar la bellesa en el seu estat més pur mentre fas alguna de les rutes de senderisme perfectament senyalitzades.

Un altre paisatge de bellesa excepcional a Catalunya el trobem al Parc Natural volcànic de la Garrotxa, on podràs passejar per boscos plens de llegendes, sorprendre’t amb els colors de les seves terres volcàniques i descobrir cascades i poblets de conte.

Article relacionat: Turisme rural a Catalunya

Imatge d'un bosc a la tardor

Imatge via Pixabay

Hi ha diverses rutes que compten amb una varietat paisatgística única que permeten descobrir la Garrotxa, però si hi ha un paisatge imprescindible que has de visitar a l’hivern a la zona, és la Fageda d’en Jordà.

És una de les 28 reserves naturals del parc i creix sobre la colada d’un volcà, formant un bosc de faigs únic a Espanya. Els seus colors i llum són dignes d’admirar i si ets aficionat a la fotografia de paisatges, no podràs parar de fer fotos perquè cada racó és més bonic que l’anterior.

Situat al centre de Catalunya hi ha un paisatge amb un perfil inconfusible, la muntanya de Montserrat. Montserrat és preciós sempre i el seu monestir digne de visitar, però les seves escarpades muntanyes són encara més espectaculars quan la neu cobreix els seus cims. Tot i que es pot pujar en cotxe, agafar el funicular que et puja fins al monestir té molt més encant i et permet gaudir millor del paisatge.

Tot i que quan parlem de paisatges hivernals pensem en neu i muntanya, hi ha zones de la costa catalana a les que a l’hivern gaudiràs d’una pau i una llum inigualables.

Fer l’antic camí des de Cadaqués fins al Cap de Creus suposa una hora i mitja de passeig, en la qual podràs admirar la bellesa dels penya-segats, les cales solitàries i els inacabables tons de blau i verd del mar.

Quin és el teu paisatge preferit de Catalunya a l’hivern?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari