blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

El Pavelló d’Alemanya de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Quan arriba un visitant a la ciutat, es veu dins d’una atmosfera tan meravellosa que de vegades li impedeix apreciar tots els tresors que amaga la Ciutat Comtal. El Pavelló Alemany de Mies van der Rohe és una d’aquestes petites joies que cal buscar, ja que no es troben a la vista immediata del visitant. La seva història és la història dels milers de pavellons erigits durant les exposicions universals, pensat com a expositors temporals l’any 1929 pretenia acaparar l’atenció amb un nou llenguatge arquitectònic, mostra de les avantguardes del seu temps. No obstant això, la mida i contenció disten molt de l’exhibicionisme de l’arquitectura actual. Avui en aquest article de ShBarcelona parlem del Pavelló alemany a Barcelona.

Article relacionat: Els millors llocs per fer fotos a Barcelona

El pavelló d’Alemanya, una de les joies de l’expo de 1929

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: abustaca via VisualHunt

Les dites de Mies “menys és més” i “Déu està en els detalls” queden plasmades en aquesta petita joia de vida convulsa. Després de l’exposició universal, va ser desmantellat i venut per parts. Una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona va permetre la seva reconstrucció, iniciada el 1983. Al Pavelló d’Alemanya es pot observar la grandesa dels petits detalls, fidelment mantinguts en la reconstrucció, finalment finalitzada l’any 1986. Els espais flueixen sense límits en aquesta petita obra, amb mínims pilars d’acer sustentant una coberta contínua i la decoració del lloc sostinguda únicament per la nua simetria geomètrica dels blocs de marbre, travertí i ònix. Menys és més, perquè tot ho diuen els materials i els espais, sense necessitat d’ornaments superflus que distreguin la mirada. Sens dubte és un dels espais menys turístics de Barcelona que val la pena visitar.

Article relacionat: La Barcelona desconeguda, a l’abast del turista

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: kalidoskopika via VisualHunt

Al Pavelló Alemany es plasmen per primera vegada les idees del Neoplasticisme. És un espai sense portes, sense marcs i sense finestres. La riquesa dels materials, alternant draps opacs amb plànols envidrats, provoca el fet de fluir de l’interior amb l’exterior, la continuïtat d’un espai amb el següent. No hi ha salts ni diferència d’altures que interrompin o posin en dubte la sensació d’unicitat a mesura que avancem. A la fundació Mies van der Rohe es pot trobar tota la informació relativa al pavelló original, el procés de reconstrucció i com arribar-hi. No perdis l’oportunitat per comprendre millor els orígens de l’arquitectura actual i gaudir d’unes hores en aquest meravellós pavelló que crida a la introspecció pausada i al gaudi tranquil d’un espai únic. Barcelona bé mereix una visita llarga, però tant si decideixes optar per una estada de curta o llarga durada, podràs gaudir d’aquest meravellós espai arquitectònic, imprescindible per comprendre l’arquitectura del segle XX, alhora que t’impregnes de l’ambient d’una ciutat que ha sabut apreciar i conservar el seu llegat arquitectònic a través dels temps.

*Imatge destacada de: abustaca via VisualHunt

Ja has visitat el Pavelló d’Alemanya de Barcelona? No dubtis a compartir amb nosaltres la teva experiència en aquest monument de la Ciutat Comtal!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari