blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els consells dels nostres equips

Plantes que ajuden

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A ningú se li escapa que vivim envoltats de tòxics. Al medi ambient de la ciutat, al lloc de treball, al cotxe mentre ens desplacem, i també a la nostra pròpia llar. Dins de les nostres cases, els tòxics més comuns són, per aquest ordre: formaldehid, compostos orgànics volàtils, monòxid de carboni, fenols i radó. Tots ells poden causar al·lèrgies, mal de cap, fatiga per desordres del sistema nerviós, i un llarg etcètera de símptomes. És per això que des de ShBarcelona et volem informar sobre els tipus de plantes d’interior que ajuden a descontaminar la nostre llar.

Article relacionat: Plantes per decorar l’interior de la llar

Plantes d’interior que ajuden a reduïr els agents contaminants

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La NASA ha efectuat un estudi i ha identificat 50 plantes domèstiques que eliminen molts dels contaminants i gasos esmentats, deixant així la nostra llar menys exposada. L’estudi valora aquestes plantes tenint en compte diversos factors, com ara la facilitat per llevar vapors químics, la facilitat de creixement de la planta, la resistència de la mateixa a problemes de plagues i insectes, i la resistència a la transpiració (és a dir, la quantitat d’aigua que exhalen a l’aire). Les principals plantes que netegen les nostres llars de tòxics són diverses. L’Areca és un gènere de plantes amb flors que pertany a la família de les palmeres. És un gènere amb al voltant de 50 espècies de palmells amb una sola tija que es troben en humits boscos tropicals i són originàries de Malàisia i les Illes Salomó. Una altra planta amb característiques semblanrts és el Rapis Excelsa. El seu nom vol dir “agulla alta”, malgrat que no és pas la més alta de la seva espècie. És una planta originària de Xina, que té un creixement lent que arriba a formar una densa mata amb forma arrodonida. És molt utilitzada en la decoració d’interiors. És molt resistent, i suporta bé l’escassetat de llum, tot i que es desenvolupa millor quan aquesta és abundant. La Palmera de bambú (Chamaedorea seifrizii), també anomenada Palma de bambú o Palmera Seifriz de bambú és originària de Mèxic. Aquesta palmera amb tiges a manera de canyes de bambú pot arribar a mesurar més de tres metres d’alt.

Article relacionat: Flors típiques de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La següent planta que volem recomanar és la Ficus o Ficus Robusta. És molt popular com a planta d’interior, com així també la varietat Ficus Benjamina. Aquest arbust pertany a la família de les Moràcies, és natiu del nord-est d’Índia i del sud d’Indonèsia (Sumatra i Java). Dracena o Dracaena Deremensis és una planta originària d’Àfrica, és de fàcil cultiu en interior, la qual desenvolupa un tronc curt amb una petita copa arrodonida. El seu color és verd però a l’hivern pren una coloració verda i blanca. Quan és adulta pot arribar a mesurar tres metres d’altura. Incorpora-les a casa teva! Sobretot a la sala, cuina, cambra de bany i despatx (televisors, fums, ordinadors, telèfons…). Ben aviat en notaràs els efectes. Sens dubte una manera de mantenir la llar més fresca i sana que ens ajudarà a decorar-la al mateix temps.

Quines altres plantes descontaminants ens pots recomanar?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari