blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els consells dels nostres equips

Consells per a treballar com a freelance a Barcelona

Imatge d'un ordinador amb tasques per a la feina
Escrit per Xavi Maldonado

Barcelona és una ciutat perfecta per a treballar com a freelance. Si bé la vida del freelance no és tan ideal com algunes persones pensen, sí que és cert que els professionals autònoms disposen d’una certa llibertat de moviments que permet, entre altres coses, treballar des de la platja o en un bonic parc urbà. Però si hi ha una cosa bàsica per a qualsevol freelance, sens dubte és l’organització. Ser organitzat i previsor i especular amb el temps serien les regles més bàsiques per a treballar com a freelance i no morir en l’intent. Avui, en aquest article de ShBarcelona us portem alguns consells per a ser freelance que et vindràn molt bé si treballes d’autònom a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Cooperativa de freelance a Barcelona

Avantatges de ser freelance a Barcelona i com aconseguir l’èxit

Treballador freelance distribuint-se la feina

Imatge via Pixabay

Com ja hem dit, la ciutat de Barcelona és perfecta per a ser freelance. Tenint en compte que, segons els experts, el futur laboral implica passar de ser assalariat a ser freelance, els professionals que ofereixen els seus serveis a empreses de forma autònoma són coneixedors dels pros i els contres de treballar d’aquesta manera. Per regla general, un freelance es diferencia d’un autònom per ser un professional que sol treballar des de casa (o qualsevol altre punt que ofereixi wifi) des del seu ordinador. Els professionals freelance solen ser advocats, arquitectes, redactors, periodistes o fotògrafs, entre altres professions. En l’àmbit legal, els freelance es regeixen de la mateixa manera que els autònoms. Barcelona, ​​com comentàvem, és una ciutat ideal pels freelance, per diversos motius. En primer lloc, la Ciutat Comtal és una de les ciutats que més empreses startups tenen com a seu, a causa de la sensibilitat emprenedora dels catalans i de la seva amplitud de mires gràcies a l’aire cosmopolita de la ciutat i als excel·lents centres d’estudis superiors que proporcionen noves àrees d’estudi. Aquestes empreses solen estar fundades per treballadors freelance i, a més, sol·liciten aquest tipus de perfil per col·laborar-hi en diferents àrees com el màrqueting, la programació o l’enginyeria.

Article relacionat: Grans empreses per a fer pràctiques a Barcelona

Freelancer mirant el taulell de feina

Imatge via Pixabay

Hi ha moltes eines perfectes per treballar com a freelance. Les solucions de Kanbanize, per exemple, poden ajudar-te a tenir una millor visibilitat de la feina, si ets freelance, o fomentar la col·laboració en el teu equip. Si ets freelance, emprenedor o empresari i estàs interessat en aquestes eines per a la feina, pots donar-te d’alta a la pàgina web de Kanbanize i explorar les oportunitats que ofereixen eines com el Kanban Software, ideal per a treballar com a freelance i per a persones que necessiten organitzar grans fluxos de treball, així com per a empreses. Perquè a vegades fa falta una petita ajuda, per evitar que tanta feina ens desbordi i puguem arribar-hi a tot sense aclaparaments. Com comentàvem a l’inici de l’article, per a treballar com a freelance d’una forma reeixida, ser previsor, no especulat amb el temps i, sobretot, ser organitzat, és bàsic per triomfar. Desafortunadament, quan el flux de treball és molt alt, els típics taulers plens de post-it poden ser caòtics i difícils de mantenir. Les notes adhesives són fàcils de trencar-se o de perdre’s, sobretot quan l’equip està format per moltes persones. Per això, disposar d’una excel·lent organització és bàsic perquè puguem ser eficients en tot el que fem i aconseguir l’excel·lència perquè el client estigui content. També et recomanem web de Personal Kanban, el programari t’ajudarà a aconseguir una millora contínua dels processos gràcies a totes les funcionalitats addicionals que s’inclouen, com ara seguiment, informes o pronòstics, entre moltes altres.

Treballes com a freelance a Barcelona? Quins altres consells ens podries donar?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari