blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Informació sobre el lloguer de pisos

Guia per a propietaris: Passos per a posar en lloguer el teu pis

persona posant en lloguer un pis
Escrit per ShBarcelona

Si vols posar en lloguer el teu pis, és normal que t’estiguis preguntant moltes coses sobre aquest tema. Hi ha uns certs aspectes a tenir en compte amb la finalitat que arrendar el teu habitatge sigui beneficiós i que la teva experiència sigui la millor de totes. En aquesta guia t’explicarem alguns d’aquests detalls perquè tinguis en compte per a posar el teu pis en lloguer.

Què fer per a llogar el teu pis?

El primer de tot serà que revisis com es troba l’habitatge. Has de tenir en regla tota la documentació i comptar amb unes correctes instal·lacions. Revisa com es troba el gas, l’aigua i l’electricitat. Recorda que has d’obtenir el certificat d’eficiència energètica per a llogar el teu pis.

Després, veu per la part dels electrodomèstics. Si hi ha algun que no funciona, reemplaça-ho per un nou. El mateix amb els mobles, si decideixes llogar el pis moblat, mira si hi ha algun moble que necessita un canvi. I per descomptat, observa com està la part estètica general de l’habitatge. La majoria de propietaris decideixen pintar el seu pis abans de llogar-lo. Aquestes són algunes de les recomanacions bàsiques si decideixes llogar-ho amb l’ajuda d’un professional.

ShBarcelona, més de 20 anys d’experiència

Tipus de modalitat de lloguer

En moltes ocasions es desconeixen les diferents opcions de lloguer que existeixen. Depèn dels teus objectius a curt o llarg termini, pots triar entre el lloguer turístic, el lloguer temporal o el lloguer de llarga estada.

Si cerques alta rendibilitat i tens un pis amb llicència turística, podràs optar al lloguer vacacional. Si no tens aquesta llicència, però encara així vols tenir uns ingressos alts cada mes, podràs posar en lloguer de temporada el teu pis. En canvi, si prefereixes que el teu habitatge no tingui una alta rotació de persones, i per tant, una rendibilitat més conservadora, et recomanem el lloguer de llarga durada.

tipus de lloguers a Barcelona

Preu del lloguer

Una dels majors dubtes a l’hora de posar en lloguer un pis és quin preu demanar per això. El millor que es pot fer en aquests casos és realitzar un estudi general del preu mitjà al qual es lloga en la zona on està situat. Això et donarà una referència i a partir d’allí, es podrà decidir si col·locar un preu major o no. Dependrà de factors com per exemple, si el teu pis compta amb piscina o zones comunes. Compta amb l’ajuda de professionals si vols una anàlisi completa per a determinar quin és el preu just del lloguer del teu habitatge.

Article relacionat: 5 claus per a comprar un pis per a llogar a Barcelona

Fotografies per a la fitxa del pis

Diuen que una imatge val més que mil paraules, i és completament cert. Les fotografies que es pugin a la fitxa del teu pis han de reflectir exactament com és el pis. Perquè d’aquesta forma, l’inquilí que vagi a veure’l no s’emporti una sorpresa i així no perdre el temps. Les imatges de dia i amb molta llum natural són claus perquè es vegi perfectament cada espai. I així com d’important són els mitjans audiovisuals, també ho és la descripció que acompanya aquesta fitxa on s’ha de detallar l’estat de l’habitatge i tot el que inclou.

Gestionem integralment el teu pis a Barcelona

Anàlisi dels possibles inquilins

Posar en lloguer un pis té cert punt d’incertesa,  on es plantegen preguntes com per exemple, a qui deixem entrar en la llar, si rebrem el pagament a temps o si seran persones que cuidin l’espai. La forma més precisa de triar a les persones perquè siguin els nostres inquilins és fer una anàlisi del seu perfil. Encara que la majoria d’ocasions es demanen justificants econòmics, aquesta anàlisi va molt més allà.

Si realment vols que es realitzi un filtre dels possibles inquilins per al teu pis, el millor serà que ho facis a través d’una agència immobiliària com ShBarcelona. Únicament t’arribaran opcions que són compatibles amb el que estàs buscant.

guanys per llogar un pis

Foto via Pixabay

Contracte de lloguer

Ja tens decidit qui entrarà a viure al teu pis. El següent pas sobre com llogar el teu pis és el contracte de lloguer. És fonamental que sigui un contracte amb totes les clàusules bàsiques i necessàries per a un bon acord. Aquí és on s’estableixen les obligacions i drets de l’inquilí i serà el document essencial per a un futur reclam. Aquests tràmits solen ser bastant durs a causa de la seva formalitat, és per això que l’opció més fàcil és externalitzar tots aquests serveis.

Inventari de l’habitatge

Juntament amb el contracte, el recomanable és afegir un inventari de tots els elements que hi ha en l’habitatge juntament amb fotografies de com es lliura. Així es podrà veure l’estat i és el que serà prova a l’hora de rebre el pis retornada quan els inquilins decideixin marxar-se. 

  • Pisos de lloguer a Barcelona

Segur d’impagament

Una de les millors recomanacions a aplicar és comptar amb una assegurança d’impagament. El que farà serà cobrir al propietari davant l’impagament de lloguer per part de l’inquilí

Com veuràs, posar en lloguer un pis requereix considerar molts elements per a tenir èxit. Si vols la nostra ajuda, estem a la teva disposició. Trobarem el millor inquilí per al teu habitatge!

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari