blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Allotjar-se a Barcelona

Què és el coliving?

Dona davant la finestra al menjador de casa
Escrit per Xavi Maldonado

Després del coworking, oficines que recluten treballadors i freelance que comparteixen espai i serveis i, molt sovint, sinergies laborals, arriba a Barcelona el coliving, una experiència similar però amb l’habitatge com a eix principal.

Si vols allotjar-te a Barcelona amb una alternativa als pisos de lloguer de temporada, el coliving és la nova tendència, però si encara no saps el que és, no et perdis aquest article de ShBarcelona en el qual us parlem del coliving a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Els llocs més tranquils per viure a Barcelona

Descobreix el coliving amb ShBarcelona

La proliferació del coworking a Espanya és un fenomen que no és nou per a alguns països com els Estats Units o el Regne Unit, però és poc conegut a Espanya.

Balcó d'un apartament

Imatge via Unsplash

El coliving es va originar a Silicon Valley, el bressol de les noves tendències que impliquen a les noves generacions. Aquest fenomen es va iniciar a causa de la poca oferta d’habitatge i de l’alta demanda de professionals que arribaven a San Francisco.

En aquell moment es va començar a gestar un moviment especial, van començar a aparèixer edificis en els quals els inquilins compartien gustos i en alguns casos treball o especialitat.

I així va ser com els joves i no tan joves treballadors d’empreses tecnològiques amb plantejaments laborals nous transformaven les seves aspiracions de la propietat privada en una nova manera de viure.

Com el seu nom indica, el coliving és compartir el lloc on es viu. Quan el coworking està ja completament implantat a Espanya, amb el coliving estem començant a compartir habitatge i es tracta d’un nou concepte que ha revolucionat el sector.

El més habitual quan parlem de coliving és parlar de cases o hotels amb diferents suites premium totalment equipades. Un dels exemples més nous és Tutor18, situat a Madrid. També es comparteixen zones comunes que permeten socialitzar amb els altres residents.

Article relacionat: Requisits per llogar un pis a Barcelona

L’objectiu del coliving és compartir, no només la vida, sinó també aficions, interessos i inquietuds amb persones afins a nosaltres, una forma de col·laborar en el món, més completa i crear un estil de vida alineat amb els nostres interessos.

Persona relaxada al sofà de casa

Imatge via Unsplash

En definitiva, es tracta de compartir vida amb persones amb les quals podem compartir diferent tipus de conversa en altres idiomes, classes de ioga, viatges per descobrir noves cultures, visionats de la saga Star Wars o de sèries de moda com a joc de Trons Big Bang Theory, amb un estil de vida similar al coliving.

El coliving és una cosa que, probablement es convertirà en inevitable, encara que a priori, ens pugui resultar molt xocant amb la idiosincràsia relativa a l’habitatge que es viu a Espanya, on la compra és la idea més estesa si es tenen possibilitats.

A mig camí entre el pis compartit i el d’estudiants, amb la singularitat que l’edat dels inquilins pot ser molt més elevada, algunes persones pensaran que es tracta d’un símptoma de la problemàtica sorgida pels elevats preus de l’habitatge a Espanya i altres poden pensar que és una nova manera d’entendre la vida en una societat en què el model de família està canviant a passos de gegant.

En definitiva, el coliving és una nova manera de viure on els joves emprenedors i creatius disposen d’una àrea totalment privada, però tenen accés a zones públiques on poden compartir diferents activitats, des de cursos o tallers creats pels mateixos inquilins i altres coses que puguin formar part de les aficions i entreteniments de les persones que conviuen en aquest espai.

Què et sembla aquest nou concepte de coliving?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari