blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Oci i cultura

Què fer al desembre a Barcelona?

Mirador a la muntanya de Montserrat
Escrit per Xavi Maldonado

Si vius en un pis de lloguer a Barcelona o hi estàs de visita, estàs de sort, ja que la Ciutat Comtal ens ofereix una gran varietat d’activitats i plans per a tots els gustos i pressupostos, fins i tot hi ha activitats gratuïtes que no necessiten que desemborsem ni un euro per a passar una estona divertida, aprendre i culturitzar-nos.

A més, la Ciutat Comtal durant el mes de desembre, com la majoria de ciutats i municipis, està preciosa. L’enllumenat de Nadal, les botigues a vessar, espectacles infantils, activitats hivernals o exposicions especials copen les cartelleres i la il·lusió més pueril i malenconiosa envaeix el cor de tothom.

Avui, en aquest article de ShBarcelona us volem parlar dels millors plans i activitats que podeu fer a la capital catalana aquest desembre, ara que queda res per gaudir d’una de les festes més assenyalades del calendari, les festes de Nadal.

Article relacionat: Què veure i què fer a Barcelona

Plans pel mes de desembre a Barcelona

El Petit Príncep

Llibre del Petit Princep

Imatge via VisualHunt

El Petit Príncep és un dels espectacles infantils nadalencs més consolidats durant aquestes dates any rere any a la Ciutat Comtal.

Es tracta d’un espectacle que emociona a tots, i que s’organitza per cinquè any consecutiu a la sala Barts, al barri de Sant AntoniÀngel LlàcerManu Guix i La Perla 29 són els propulsors de l’espectacle i els seus 200.000 espectadors evidencien l’èxit i la qualitat d’aquest.

El Petit Príncep és un musical que tracta la bellíssima història del Petit Príncep, escrita per l’autor francès Antoine de Saint-Exupéry.

L’argument explica el viatge d’un nen que vol entendre’s a si mateix i que el portarà a recórrer diversos planetes des de l’asteroide B612 fins a la Terra, amb l’al·licient d’unes emotives i divertides cançons per emfatitzar els valors intrínsecs de l’obra de Saint– Exupéry.

Visita a l’Abadia de Montserrat

Un dels emblemes de la cultura i espiritualitat catalanes és la «Moreneta». El motiu del seu nom es troba en el color fosc de la seva cara, enfosquida a causa del pas del temps, tot i que algunes persones creuen que es tracta d’una verge de raça negra.

Es tracta d’una talla romànica en fusta que data de finals de segle XII. La imatge representa a la Verge de Montserrat, acompanyada de l’Infant Jesús assegut a la falda. La Verge sosté amb la mà dreta l’orbe esfèric, símbol del cosmos, la creació.

La talla es troba dins de l’Abadia de Montserrat, un edifici de culte situat a la part més alta de la muntanya de Montserrat.

Aquest massís rocós és un dels més importants i emblemàtics de Catalunya i la situació del seu monestir i abadia crea una atmosfera única i especial, ideal per a ser visitada a l’hivern, que en un dia clar permet tenir unes magnífiques vistes i en els dies més grisos convida a protegir-se en algun dels seus restaurants o cafeteries a la calor d’una xocolata o un cafè calent.

Article relacionat: Plans per a després de l’estiu a Barcelona

Cursa dels Nassos

Participans a una cursa

Imatge via Pixabay

La Cursa dels Nassos és una de les curses més interessants de la Ciutat Comtal.

Se celebrarà el dimarts 31 de desembre de 2019, l’últim dia de l’any. Si t’agrada córrer o el running, anima’t a participar en aquesta cursa pensada per a tots.

La sortida de la cursa tindrà lloc al carrer Selva de Mar, al barri de Provençals del Poblenou, a les 17.30 hores. El mínim d’edat per participar-hi a la prova és de 16 anys, i els participants menors d’edat, al moment de recollir el dorsal, han de lliurar una autorització signada pel pare, la mare o el tutor legal.

La cursa és de 10 quilòmetres, i el recorregut està perfectament senyalitzat i marcat cada mig quilòmetre. Els punts d’avituallament estaran situats al quilòmetre 5, i a la meta. La prova es tancarà al cap d’1 hora i 20 minuts d’haver començat l’última de les sortides. T’hi apuntes?

Ens pots recomanar altres plens perfectes per a fer durant el mes de desembre a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari